MENIU

Povestea frumoasă din spatele fotografiei de familie lăsată de un astronaut pe Lună

Povestea frumoasă din spatele fotografiei de familie lăsată de un astronaut pe Lună

În aprilie 1972, astronautul Charles Duke făcea primul său pas pe Lună. Avea 36 de ani la vremea respectivă şi este cel mai tânăr om din istorie care a păşit pe satelitul natural al Pământului.

În timpul aselenizării, astronautul Charles Duke a lăsat în urma sa o fotografie de familie în care apăreau el, cei doi fii - Charles Duke al III-lea şi Thomas Duke - şi soþia lui, Dorothy Meade Claiborne.

Pe spatele pozei care încă se aflã pe suprafaţa Lunii scria: "Aceasta este familia astronautului Charlie Duke, de pe planeta Pământ, care a păşit pe Lună pe 20 aprilie 1972".

Recent, americanul, acum în vârstă de 80 de ani, a povestit pentru Business Insider cum şi de ce a decis să facă asta.

"Întotdeauna am plănuit să o las (fotografia, n. red) pe Lună. Aşa că, atunci când am lăsat-o, am făcut şi o poză pentru a le arăta copiilor că eu chiar am făcut asta", a explicat Duke.

În plus, în perioada în care astronautul se pregătea pentru misiunea Apollo 16, a fost nevoit să petreacă multă vreme departe de familia lui. Din acest motiv a vrut să facă un gest simbolic, mai ales pentru cei doi băieţi ai săi.

"Ca să îi fac pe copii să fie mai entuziasmaţi de ceea ce urma să fac, i-am întrebat: 'V-ar plăcea să mergeţi cu toţii pe Lună cu mine?'. Putem face o fotografie împreună şi aşa întreaga familie poate merge pe Lună", şi-a amintit el.

43 de ani au trecut de atunci, dar Charles Duke spune că momentul respectiv "a avut o semnificaţie importantă pentru familie".

Mai multe articole despre:
astronaut poză Lună Charles Duke