MENIU

Povestea din spatele ruinelor. Hala Matache va fi refăcută

Hala Matache va fi refăcută! Anunţul a venit de la Primăria Capitalei, care se pregăteşte să organizeze un nou concurs. De data această, mai mulţi specialişti vor pregăti caietul de sarcini necesar organizării concursului, care va costa aproape 18 mii de euro. Astfel, autorităţile vor să reconstruiască monumentul, pe modelul halei demolate în anul 2013. Nu se ştie însă cât va plăti primăria, din banii bucureştenilor, pentru proiectul final. 

La presiunile societăţii civile, Sorin Oprescu, fostul primar, a promis că va reconstrui hala ridicată în urmă cu un secol. Nu a apucat să o facă în mandatul său.

Istoria, de care nu a ţinut cont, nu a mai avut răbdare nici cu el. Între timp, nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu vestigiile clădirii istorice care a fost cândva Hala Matache.

Locuitorii din zonă par a fi mulţumiţi de dispariţia Halei Matache şi spun că aceasta adăpostea munţi de gunoaie, fiind un focar de infecţie. 

Acum, Primăria Capitalei promite că Hala Matache va apărea din nou pe harta Capitalei. Muncipalitatea nu a specificat însă când vor demara lucrările şi care este costul final al proiectului. 

 
Mai multe articole despre:
video ruine hala matache