MENIU

Povestea cutremurătoare a românului care a supravieţuit tragediei din Genova

Povestea cutremurătoare a românului care a supravieţuit tragediei din Genova 

39 de morţi, printre care doi români care munceau ca șoferi de tir în străinătate, şi zeci de răniţi. Este cel mai recent bilanţ, încă provizoriu, al tragediei de ieri, de la Genova.

Printre morţi se află şi trei copii, cu vârste sub 13 ani. Sute de pompieri caută în continuare supravieţuitori, dar şansele să fie găsiți scad de la o oră la alta.

Preşedintele român Klaus Iohannis a transmis condoleanţe. Între timp, apar poveşti ale supravieţuitorilor. Printre ei şi un român, care se afla sub pod în momentul în care acesta a căzut. Majoritatea sunt în stare de şoc şi spun că numai un miracol le-a salvat viaţa. 

Un român a supravieţuit ca prin miracol tragediei de la Genova. Este vorba despre un şofer de tir, care se afla sub pod în momentul în care acesta a căzut. Ca prin minune, a scăpat numai cu un umăr luxat, în timp ce fugea. A fost externat rapid, pe propria răspundere. Voia să se întoarcă acasă, pentru a fi alături de cei dragi. 

Poate unul dintre cele mai şocante cazuri este cel al şoferului de camion care a reuşit să frâneze în ultima clipă. Le-a povestit anchetatorilor că a auzit un zgomot puternic şi a simţit că podul vibrează. Nu avea viteză şi a reuşit să oprească exact când podul a început să cadă. S-a oprit cu trei metri înainte de a cădea în gol. A fost dus la spital în stare de şoc, dar teafăr. Imaginile cu camionul său verde, cu cabina albastră, au făcut înconjurul lumii. 

Sute de pompieri au lucrat toată noaptea pentru a găsi supravieţuitori la Genova. Din păcate, însă, bilanţul morţilor a crescut de la o oră la alta. Autorităţile au declarat două zile de doliu naţional pentru a plânge oamenii care şi-au pierdut viaţa când podul Moradi, de pe autostrada A10, s-a prăbuşit. 

 

Mai multe articole despre:
Italia poveste genova român