MENIU

Povestea celui mai căutat hacker român. FBI oferă o recompensă de UN MILION de dolari

Povestea celui mai căutat hacker român. FBI oferă o recompensă de UN MILION de dolari

Fost elev mediocru în Alexandria, Nicolae Popescu a ajuns „un geniu” al țepelor pe internet. A fost pus în capul listei cu cei mai căutați infractori cibernetici. În 2010, el a plecat din Tribunalul Vâlcea după ce i-a expirat mandatul de reținere, fără să fie supravegheat.

Pentru prima oară în istorie, autoritățile din Statele Unite ale Americii au anunțat că oferă pe capul unui român o recompensă de un milion de euro. Cel vizat este Nicolae Popescu, de 34 de ani, din Alexandria, județul Teleorman. Puțini știu, însă, că tânărul care i-a exasperat pe americani după ce a dat „țepe” de milioane de dolari prin internet a reușit să scape de sub nasul polițiștilor care îl supravegheau, în timp ce aștepta decizia instanței de a-l aresta.

După dispariție, Popescu a fost dat în urmărire generală. Apoi, s-a emis un mandat internațional de arestare.

Despre el, însă, foștii săi colegi de liceu și cei care l-au cunoscut în Alexandria spun că era un elev mediocru. A învățat la Colegiul „Dimitrie Ghica”, până în clasa a IX-a.

„Era cam chilangiu. Un elev mediocru, cu medii de 5 și 6”, a spus un fost coleg de-al lui. Apoi, s-a transferat la Liceul „Al. Ioan Cuza”, unde, iarăși, nu a strălucit. A absolvit, totuși, profilul matematică- informatică ceea ce l-a ajutat să stăpânească internetul, scrie evz.ro.


Mai multe articole despre:
FBI hacker Nicolae Popescu hacker român