MENIU

Povestea celui mai bun jucător de poker din România. Cum a ajuns să câştige sute de mii de dolari

Un tânăr din România este cel mai bun jucător de poker din România. Deşi totul a început din pasiune, tânărul câştigă acum sute de mii de dolari pe an. "„La început am avut probleme cu stăpânirea emoţiilor", a spus acesta.

Vlad Darie cunoaște cărțile de joc mai bine ca oricine. Are doar 26 de ani și deja joacă la masa jucătorilor profesioniști de poker. Face parte din liga profesionistă, iar câștigurile sale depăşesc câteva sute de mii de dolari pe turneu.

Tânărul cunoscut în mediul online sub nickname-ul "dariepoker". Vlad este originar din Satu Mare, a început timid cu câteva turnee și încet-încet a ajuns să participe la competiții majore.

În 2013, a primit recunoașterea pentru toată munca depusă. A câștigat marele pot al Main Event-ului PokerFest de la Mamaia, în valoare de 36.000 de euro. A participat la multe turnee mari online și a prins două mese finale la PokerStars Spring Championship of Online Poker. A primit premiul pentru Cel mai bun jucător de poker din România, premiu acordat de revista Casino Life & Business Magazine.  

"La început am avut probleme cu stăpânirea emoţiilor, cu disciplina. La turneele live joci o singură masă, trebuie să fii mult mai conştient de imaginea pe care o ai tu la masă, cum te văd ceilalţi la masă. Nu se poate să fii ca pe online unde ai 10-12 mese şi un singur soft care să îţi zică ceva despre adversari. E mult mai solicitant la live", a spus tânărul.

La începutul anului 2014, câștigă cel mai mare premiu din istoria turneului de PokerStars super Tuesday, de 120.960 de dolari, o performanță greu de egalat. La sfârșitul anului 2014, sătmăreanul mai are o reușită: ajunge câștigător în Main Event-ul Pokerfest-ului organizat la Royal Poker Club din Cluj Napoca, premiu ce-i aduce 10.300 de euro în buzunar.

De departe, una dintre cele mai mari performanțe este câștigarea turneului World Poker Tour de la Viena, din 2016, împreună cu suma de 170.800 de euro. A devenit primul român care deține acest titlu și totodată, a primit și recunoașterea la nivel mondial a muncii și a talentului său.

Sursa