MENIU

Poveștile tinerilor din Ferentari, într-un nou spectacol de teatru

Poveștile tinerilor din Ferentari, într-un nou spectacol de teatru
Poveștile tinerilor din Ferentari, într-un nou spectacol de teatru

Mai mulți tineri și copii care locuiesc în cartierul Ferentari din București pregătesc, de aproape un an de zile, un spectacol de teatru. "Povestiri din curtea școlii" este un spectacol despre poveștile lor, din cartier și din viață, despre visele și aspirațiile lor, dar și despre problemele de marginalizare sau discriminare cu care acești tineri și prietenii lor se confruntă.

Pentru a ne vorbi despre aceste lucruri, de care adesea uităm, cei 15 tineri se vor urca pe scenă, începând cu luna martie, într-un spectacol cu tâlc, dar și cu mult umor, cu replici serioase și cu muzică antrenantă. Premiera spectacolului va avea loc chiar în cartierul Ferentari, la Școala Generală 148 "George Călinescu", în data de 4 martie, urmând ca piesa să aibă reprezentații în mai multe spații culturale din București, pe parcursul lunilor martie și aprilie.



Spectacolul de teatru face parte din proiectul cu același nume, care își propune să aducă teatrul în sprijinul educației, al dezvoltării personale, dar și al creării unui cadru în care să discutăm lucruri de care, de multe ori, preferăm să uităm. Realizarea spectacolului este coordonată de artistul Ionuț Oprea, iar la pregătirea tinerilor lucrează, alături de el, actori din trupa de improvizație Backstage Boys. Povestiri din curtea școlii este un proiect ogranizat de Asociația Graphis 122 în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities și este finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Pentru detalii, noutăți și rezervări, vizitați site-ul www.graphis122.ro și pagina de Facebook a proiectului https://www.facebook.com/povestiridincurteascolii/