MENIU

Poți iubi două persoane în același timp? Ce spune psihologul Cristian Andrei

Poți iubi două persoane în același timp? Ce spune psihologul Cristian Andrei despre acest subiect. 

Poți iubi două persoane în același timp?

Conform specialistului, fiecare om are în mintea sa două nevoi. Pe cineva legitim și pe cineva care să-l destabilizeze. Iată ce spune doctorul Cristian Andrei, prezent în cadrul unei emisiuni.

"În cazul femeii, are nevoie de un bărbat care să fie la locul lui, să aducă bani în casă, să o iubească necondiționat, să-i îndeplinească dorințele, și de zburătorul acela, care umblă cu mai multe, este destul de priceput la femei și ai vrea să fie priceput și la tine, pentru că celălalt nu e așa priceput", declara doctorul.

Conform psihologului, de aici se naște nevoia de complementaritate dintre cel bun și cel romantic, cel serios și matur și cel jucăuș și imatur. Iar aceste două nevoi nu pot fi găsite mereu în același om.

În cadrul aceleași emisiuni doctorul Cristian Andrei a exemplificat două situații ale unor bărbați care aveau anumite calități, însă, cu toate acestea au fost părăsiți de soții. Iar explicația a venit astfel:

"Iubirea este una, dragostea este cu totul altceva. Dragostea se termină, iubirea nu ar trebui să se termine", spune psihologul.

Cum să ai o viață de familie perfectă. Sfaturi pentru cupluri. Ce spun psihologii

"Simți că trăiești dacă îți parcurgi dragostea."

Conform specialistului, putem să iubim mai multe persoane în același timp, însă nu ne putem îndrăgosti decât de o persoană o dată.

"De îndrăgostit, poți să fii îndrăgostit doar de unul, într-o perioadă de timp, dar nu poți să-l lași nici pe celălalt. Însă, în momentul când celălalt începe să protesteze, te gândești: Stai că parcă sunt îndrăgostită și de acesta. Și atunci apare lupta interioară,"mai spunea specialistul în relații.

De asemenea, mai susține că există o vreme a dragostei, dar care deși, poate fi trăită frumos, doctorul avertizează că această perioadă se va termina la un moment dat și acela va fi momentul când rațiunea te va pune să te decizi în a-l alege pe cel care are cele mai bune calități de conviețuire.

Totodată, doctorul spune că trebuie să trăiești perioada de dragoste, deoarece această perioadă are avantajele ei, întrucât atunci simți că trăiești cu adevărat.

Cite;te continuare pe Almanah Online