MENIU

Poşta Română, agent electoral pentru PSD, poştaşii au devenit activişti (VIDEO)

Poșta Română face campanie pentru PSD. Instituția de stat livrează pliante cu realizările partidului de la Putere la pachet cu pensia. După ce Realitatea TV a prezentat o astfel de situaţie din Bucureşti, conducerea Poştei a precizat că este vorba de un contract comercial, iar oferata a fost valabilă pentru toate partidelor. În paralel însă, sindicatele poştaşilor au semnat lşi ele un protocol cu PSD, un document care le cere factorilor să facă munca de teren pentru PSD.

Luni, 1 aprilie, într-un cartier din Bucureşti, pliantele care trec în revista realizările PSD au venit "la pachet" cu pensiile. Fiecare locatar pensionar al unui bloc din Bucureşti a primit, odată cu banii, şi materialul electoral al PSD. Unul dintre martori a relatat pentru Realitatea TV că factorul poştal s-a scuzat, dar i-a rugat pe beneficiari să accepte pliantul, pentru a nu avea probleme la serviciu.
 
Contactaţi de Realitatea TV, oficialii Poștei Române au precizat că "Poşta Română distribuie materialele de promovare PSD pentru alegerile europarlamentare din acest an, pe baza unui contract comercial plătit.Modalitatea de distribuţie este stipulată în contractul dintre părţi şi este specifică serviciului POSTMESAGER PLUS. Valoarea contractului este de 925.000 lei care au fost deja virati companiei. (...) De asemenea, în perioada de precampanie pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, Poșta Română a trimis oferte fiecarui partid, formaţiune și candidaţilor independenţi pentru promovarea serviciilor de distruibuire neadresată" se spune în comunicarea Poştei.

Pe de altă parte, Sindicatul Lucrătorilor Poştali, condus de Matei Brătianu, a semnat un protocol de colaborare cu PSD.
 
Documentul recunoaşte fără echivoc faptul că viitorul Poştei, precum şi salariile angajaţilor, sunt la mâna actualilor factori politici de decizie şi de aceea este oportună semnarea unui protocol cu PSD. Agenţii sunt obligaţi nu numai să distribuie materiale promoţionale, ci să "ia pulsul" în teritoriu şi să raporteze la partid care a starea de spirit generală şi reacţiile oamenilor la diverse decizii ale guvernaţilor.
 
AICI proocolul care pune sindicatul poştaşilor în slujba PSD.
 
Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat, luni, că va da în judecată PSD.
 
 
 
NU este pentru prima dată când Poşta Română este acuzată că face campanie pentru PSD. În 2014, înainte de alegerile prezidenţiale, PNL a solicitat Poștei să nu mai distribuie "materialele PSD anti-Iohannis" și a cerut autorităților să verifice modul în care s-a făcut distribuirea acestora, precum și modalitatea în care au fost folosite datele cu caracter personal. 
Mai multe articole despre:
PSD Poşta Română pensie