MENIU

Posibil tratament care vindecă cancerul, descoperit din greșeală! Are efect în 90% din cazuri

Cercetătorii danezi ar fi găsit accidental o metodă de a dezvolta un tratament universal împotriva cancerului, după ce au descoperit că anumite proteine de malarie ar putea fi utilizate ca o armă foarte eficientă împotriva acestei boli, potrivit independent.co.uk.

Cercetătorii de la Universitatea Copenhaga doreau să găsească o modalitate de a le proteja pe femeile însărcinate împotriva malariei, boala ce poate produce o serie de probleme medicale severe, deoarece atacă placentă. Însă ei au descoperit că proteinele de malarie pot să atace în același timp și cancerul. Potrivit acestora, noua metodă ar fi eficientă în cazul a 90% din tipurile cunoscute de cancer.

Oamenii de știință au combinat un fragment de proteină, folosit de vaccinul contra malariei, cu o toxină. Fragmentul poate fi introdus ulterior în celulele canceroase pentru a elibera toxina, distrugând celulele tumorale.

Cercetătorii danezi au descoperit că în ambele cazuri proteinele de malarie se atașează de același carbohidrat. Noul tratament ar putea exploata similaritățile dintre cele două situații.

Acel carbohidrat asigură o creștere rapidă a placentei. Cercetătorii au arătat, odată cu noua descoperire, că acesta asigura aceeași funcție și în cazul tumorilor - iar parazitul malariei se atașează de celulele canceroase exact în același mod, putând apoi să le distrugă.

Oamenii de știință căutau de foarte mult timp o metodă care să le permită o modalitate de a exploata similaritățile dintre placentă și tumori.

"Timp de decenii, oamenii de știință au căutat similarități între creșterea placentei și a tumorilor. Placenta este un organ, care, care într-un interval de câteva luni, crește de la câteva celule până la un organ care are o greutate de aproximativ un kilogram, furnizând embrionului oxigen și nutrienții necesari într-un mediu relativ străin. Dintr-un anumit punct de vedere, tumorile fac același lucru, cresc cu agresivitate, într-un mediu relativ străin", a spus Ali Salanti, cercetător la Universitatea Copenhaga.

sursa

Mai multe articole despre:
tratament cancer tratament cancer