MENIU

Portret Elena Lasconi, candidat la prezidențiale. Momente-cheie din cariera fostei jurnaliste

Portret Elena Lasconi, candidat la prezidențiale. Momente-cheie din cariera fostei jurnaliste

Elena Lasconi a ajuns la șefia USR cu peste 68% din voturile interne. Însă, din cei peste 25.600 de useriști cu drept de vot, doar 7.700 dintre aceștia au votat cu Lasconi. Numărul reprezintă puțin peste o treime din alegătorii partidului, iar acest lucru îi poate pune legitimitatea la îndoială. De la vedetă în televiziune, timp de 25 de ani, a ajuns să se viseze deja în cursa pentru Cotroceni. De profesie, este economist, iar succesul în politică l-a cunoscut în 2020, când a câștigat pentru prima oară scaunul de edil al orașului Câmpulung Muscel. 

„Pe plaja din Neptun, oamenii și-au scos ochelarii de soare și i-au pus pe cei de eclipsă. Elena Lasconi a fost printre ei. Bună seara, Elena! Bună seara, Andreea! Cu riscul de a crede mulți dintre telespectatorii noștri că sunt subiectivă, pot să vă spun că de pe litoralul Mării Negre s-a văzut cel mai bine eclipsa. Și asta din mai multe motive. Cerul a fost senin. Nu a fost niciun nor pe cer”. Așa își începea Elena Lasconi reportajul despre eclipsa de soare din anul 1999. La vremea respectivă lucra deja de 4 ani la PRO TV, unde a fost reporter, realizator TV, dar și corespondent de război.

„Bun găsit! Astăzi la Crime Time veți vedea ce au filmat cosmonauții Apollo în spațiu, cine le dă târcoale și cu ce scop. În plus, vom vorbi și despre câteva documente apărute de curând care relevă faptul că JFK a cerut desecretizarea unor dosare legate de OZN-uri cu zece zile înainte de a fi asasinat. Este vreo legătură între uciderea fostului președinte american și fenomenul OZN?”, întreba Lasconi.

Elena Lasconi a mărturisit că a copilărit fiind înconjurată de violență și lipsuri. Până la 7 ani, a mărturisit că a fost nevoită să mănânce în mai multe rânduri din pâinea destinată porcilor, iar schimbarea s-a produs abia după ce s-a mutat cu părinții la bloc. S-a căsătorit la doar 18 ani, a născut-o pe fiica sa la 20, iar la 21 de ani a divorțat. În 2012, s-a căsătorit cu actualul soț, Cătălin.

În ultimii ani petrecuți în televiziune, Elena Lasconi s-a remarcat și printr-o serie de emisiuni de divertisment.

După 25 de ani de televiziune, în 2019, Lasconi și-a încheiat cariera. Un an mai târziu, a candidat din partea USR PLUS pentru primăria Câmpulung Muscel. A câștigat cu 57% din voturi. Cu toate acestea, mandatul său nu a fost lipsit de controverse. După ce a declarat că a votat da la referendumul pentru familie, a stârnit un scandal monstru cu fiica ei. Întreaga ceartă a culminat cu retragerea Elenei Lasconi de pe lista USR pentru europarlamentare.

Anul acesta, Lasconi a reușit să câștige cu un scor zdrobitor un nou mandat la Câmpulung, cu aproape 70% din voturi. Acum a ajuns să ocupe chiar scaunul lăsat liber de Cătălin Drulă la șefia partidului și va fi, cel mai probabil, candidatul USR la prezidențiale. 

Elena Lasconi a câștigat șefia USR. Scorul obținut de primărița de la Câmpulung

Mai multe articole despre:
elena lasconi portret