MENIU

"Portavocea" oligarhului Ilan Șor, scenariu halucinant despre o provocare militară organizată de Rep. Moldova și România, în Transnistria

Deputata Partidului Șor, Marina Tauber a ieșit într-un briefing de presă în care a spus că autoritățile „pregătesc o provocare militară în Transnistria”, la mijlocul lunii aprilie. Reacția oficialilor de la Chișinău a fost că afirmațiile deputatei nu au niciun fundament și n-ar urmări decât să dezbine societatea și să propage narativele propagandei de la Kremlin.

"Există informația verificată că autoritățile noastre, Maia Sandu și Dorin Recean, pregătesc o provocare militară la frontiera cu Transnistria. Aceasta este planificată pe data de 17 aprilie. Mai există și alte informații că săptămână trecută autoritățile noastre au trimis în România 10 mii de uniforme ale poliției naționale și 10 mii de uniforme ale Armatei Naționale.  Scopul acestei acțiuni este participarea contigentului internațional în acțiunile militare pe teritoriul R. Moldova. Și încă o informați este că la un șir de întreprinderi moldovenești au fost comandate 3.000 de sicrie”, a spus Tauber, citată de Agora.md.

 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă a declarat că informațiile menționate de Marina Tauber sunt false.

„Afirmațiile doamnei Tauber fac parte dintr-un discurs constant de promovare a fricii și dezbinării în societate.  Doamna Tauber încearcă să se acopere în fața finanțatorilor eșecul total al protestelor plătite. Instituțiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări și țin situația sub control”, a spus Daniel Vodă.

 

În ziua de 12 martie, autoritățile de la Chișonuă au destructurat o schemă de destabilizare a situației în R. Moldova, care ar fi fost coordonată de serviciile speciale ale Federației Ruse. 

 

Mai multe articole despre:
ilan sor chisinau moldova maia sandu transnistria razboi