MENIU

Ponta l-a ironizat pe Iohannis la Masa Tăcerii, dar a uitat cum a confiscat Sarmizegetusa

Ponta l-a ironizat pe Iohannis la Masa Tăcerii, dar a uitat cum a confiscat Sarmizegetusa / Foto: adevarul.ro

Victor Ponta a publicat un clip video în care l-a ironizat pe preşedintele Klaus Iohannis, acuzând faptul că acesta s-a aşezat pe un scaun al Mesei Tăcerii din Târgu Jiu. Fostul premier a făcut apel la respectul politicienilor faţă de regulile privind monumentele istorice, uitând cum a încălcat aceste reguli, la Sarmizegetusa Regia.

Victor Ponta a transmis un mesaj ironic preşedintelui Klaus Iohannis, de la Masa Tăcerii, arătându-se revoltat că acesta s-a aşezat pe un scaun al monumentului, însă a uitat cum a confiscat în urmă cu trei ani Sarmizegetusa Regia, în timp ce alţi turişti au fost întorşi din drum de la poalele ei, deşi au parcurs 400 de kilometri pentru a vizita cetatea dacică.

„Domnule preşedinte Iohannis, mă aflu la cea mai nouă atracţie turistică din Târgu-Jiu, scaunul pe care dumneavoastră aţi stat. Vreau să vă rog să învăţaţi, să înţelegeţi, că pe Masa Tăcerii nu se mănâncă nici măcar salam săsesc, Poarta Sărutului nu se închide şi că pe Coloana Infinită nu se atârnă rufe la uscat. Dacă o să învăţaţi mai mult despre România, sunt convins că o să ne respectaţi mai mult. În calitate de cetăţean şi deputat de Gorj, vă mulţumesc pentru reclama pe care ne-aţi făcut-o. Aş vrea să ne respectaţi mai mult!”, a spus Victor Ponta, într-un clip video publicat pe pagina sa de socializare. Videoclipul a fost realizat în faţa monumentului clădit de Constantin Brâncuşi, iar în el fostul premier vorbeşte ţinând în mână o rudă de salam.

Victor Ponta „a uitat” cum, în penultima zi a anului 2013, în vremea în care era prim-ministru al României şi se afla într-o vizită privată în Orăştie, a putut intra în situl UNESCO Sarmizegetusa Regia, deşi cetatea era închisă publicului. Victor Ponta s-a fotografiat atunci, singur şi alături de primarul Orăştiei, Ovidiu Bălan, în cetatea dacică şi a publicat fotografiile pe pagina sa de socializare. În ziua în care fostul premier se relaxa în Sarmizegetusa Regia, alţi turişti au fost opriţi să o viziteze, scrie adevarul.ro.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta Klaus Iohannis maşa tăcerii