MENIU

Pompierii români își încheie misiunea în Grecia. Lucian Bode: „Suntem onorați de profesionalismul de care dați dovadă” - VIDEO

Sursa foto: Captură video / Facebook

Pompierii români care au stins incendii în Grecia își încheie misiunea. Unitatea de la ISU va fi înlocuită de 25 de pompieri francezi. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, Secretarul de Stat în MAI, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și inspectorul general al IGSU, general-locotenent Dan-Paul Iamandi se întâlnesc cu pompierii români aflați în Grecia pentru executarea misiunilor de stingere a incendiilor de pădure care afectează comunitățile elene.

Pompierii români care au stins incendii în Grecia își încheie misiunea. Unitatea de la ISU va fi înlocuită de 25 de pompieri francezi. 

„Este o situație care preocupă Europa întreagă, iar pompierii români au răspuns din nou <<prezent>> apelului venit și se află în prima linie în lupta cu flăcările. Mecanismul european de protecție civilă este expresia pură a solidarității europene, iar România este un partener de nădejde, capabil să ofere sprijin tuturor cetățenilor europeni aflați la nevoie. Vă transmit personal aprecierea mea și a tuturor românilor pentru ceea ce faceți și pentru modul exemplar în care reprezentați România. Suntem onorați de profesionalismul de care dați dovadă și de tot eforul pe care îl faceți”, a precizat ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Mai multe articole despre:
pompieri romani incendii grecia