MENIU

Pompierii români ajută la stingerea incendiilor din Grecia. Intervenții contra cronometru

Incendiile de vegetație din Grecia se extind cu repeziciune, iar autoritățile sunt depășite de situație. Peste 190 de pompieri se luptă să stingă flăcările care au loc în tot mai multe zone. Inclusiv Atena a fost acoperită de un fum dens de la incendii. Printre salvatori se numără mai mulți pompieri români, care au intervenit cu patru autospeciale de stingere și o cisternă.

Incendiile de vegetație fac ravagii în Grecia, în plin sezon estival. În ultimii ani au devenit din ce în ce mai violente odată cu recordurile de caniculă.

Incendii de vegetație în Grecia

Localnicii din satul Varnava au fost evacuați de urgență, după ce incendiul s-a răspândit până la casele acestora.

Pompierii români anunță că misiunile sunt tot mai dificile, mai ales că focarele se extind pe terenurile greu accesibile unde nu pot înainta autospecialele de mare tonaj.

Incendiile s-au împrăștiat în tot mai multe zone din jurul Atenei, iar un fum dens a acoperit capitala.

În această vară, au avut loc sute de astfel de incidente dezastruoase. Directorul de cercetare al Observatorului din Atena este îngrijorat de această situație și îi avertizează atât pe localnici, cât și pe turiști, că trebuie luate măsuri urgente pentru combaterea schimbărilor climatice și înăsprirea pedepselor pentru cei care produc incendii intenționat.