MENIU

Pârvulescu: "Dragnea nu-şi va putea permite o nouă criză politică, fără să se compromită"

Politologul Cristian Pârvulescu a explicat la REALITATEA TV că remanierea ministrului Sevil Shhaideh poate constitui motivul real al confruntării dintre premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD Liviu Dragnea. Cu toate acestea, politologul spune că Dragnea "nu-şi va putea permite o nouă criză politică, fără să se compromită".

Întrebat dacă istoria Guvernului Grindeanu se repetă, politologul Cristian Pârvulescu a declarat la REALITATEA TV că "este doar o senzaţie deja-vu".

"Istoria nu se repetă, este doar o senzaţie de deja-vu, dar nu se mai poate repeta pentru că suntem într-o altă etapă", a spus Cristian Pârvulescu, care a precizat că Liviu Dragnea nu-şi mai poate permite o nouă criză. De asemenea, politogul a precizat că Mihai Tudose nu se află pe aceeaşi poziţie cu Sorin Grindeanu. 

"Conflictul care pare să înceapă ar putea să ducă la alte rezultate. Dragnea ar putea să ducă partidul într-o altă confruntare", a mai spus politogul la REALITATEA TV.

Acesta a explicat acţiunile premierului, precizând că acesta vrea să-şi exercite puterea.

 

 

Reamintim că premierul Mihai Tudose a anunțat, luni seară, în exclusivitate la Realitatea Tv, că dacă cele cinci remanieri nu îi vor fi acceptate de către PSD el va pleca din fruntea Guvernului, întrucât nu poate să își asume ceva despre care se spune că nu merge și despre care el crede că nu merge.

Premierul Tudose a spus că s-a văzut cu Liviu Dragnea ultima dată joi, și a punctat că lucrurile între el și șeful PSD au derapat: ”Față în față nu mai știu, cred că joi ne-am văzut, iar duminică am vorbit la telefon, dar pe telefonul unui coleg. Să spunem că unele lucruri au derapat. Mâine(marți - n.r.) va trebui să găsim o soluție, dacă nu găsim, va trebui să luăm măsuri”.

Mihai Tudose a anunțat și care sunt cei trei miniștri cu probleme penale pe care îi va remania, dar a preferat să nu îi nominalizeze explicit, ci mai degrabă să anunțe portofoliile pe care le au: ”Știți foarte bine: doamna de la Fonduri Europene(n.r. Rovana Plumb) doamna de la Investiții Publice(n.r Sevil Shhaideh) apoi mai e și relația cu Parlamentul(n.r Viorel Ilie). Și mai am doi colegi pe care îi voi ruga sa părăseasca Guvernul”. 

Întrebat dacă va rămâne în funcție dacă PSD nu îi va accepta cele 5 remanieri, Tudose a spus, dând de înțeles că va demisiona: ”Nu pot sa merg cu ceva despre care se spune că nu merge. Nu pot să merg cu ceva despe care eu cred că nu merge. Eu un partid care a avut un program electoral care m-a învestit și pe mine. Înțeleg că este un program politic”,