MENIU

Poliţiştii le-au pus gând rău şoferilor! Mii de sancţiuni şi sute de permise de conducere reţinute

Poliţiştii le-au pus gând rău şoferilor

Poliţiştii au aplicat aproape 8.500 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut peste 300 de permise de conducere, sâmbătă, acţiunile de control continuând cu ajutorul a aproximativ 500 de aparate radar, informează Poliţia Română.

Poliţia Română, prin poliţiştii de la rutieră şi de la ordine publică, acţionează pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave şi fluidizarea traficului rutier. În cadrul activităţilor desfăşurate pentru prevenirea accidentelor, în special a celor produse pe fondul depăşirii limitelor legale de viteză şi din cauza vitezei neadaptate la condiţiile meteo şi de drum, poliţiştii folosesc aproximativ 500 de aparate radar.

Sâmbătă, poliţiştii au constatat 124 infracţiuni, dintre care 104 la regimul circulaţiei rutiere şi au aplicat 8.351 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre sancţiunile aplicate, 4.713 au fost pentru viteză, 71 pentru depăşire neregulamentară şi 38 pentru consum de alcool. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 302 permise de conducere, dintre care 120 pentru viteză, 71 pentru depăşire neregulamentară şi 50 pentru consum de alcool, fiind retrase şi 108 certificate de înmatriculare.

Acţiunea pentru prevenirea evenimentelor grave şi fluidizarea traficului continuă. Peste 6.000 de poliţişti, respectiv 3.000 de poliţişti de la rutieră, sprijiniţi de 3.000 de poliţişti de la ordine publică se află la datorie, în aceste zile, pentru prevenirea accidentelor şi fluidizarea traficului.

Întrucât în această perioadă, se preconizează creşterea valorilor de trafic ca urmare a deplasărilor cetăţenilor români care şi-au încheiat vacanţa în România şi se întorc în ţările în care domiciliază/lucrează şi a turiştilor care au petrecut sărbătorile de iarnă în afara ţării, Poliţia Română a suplimentat numărul efectivelor de poliţie rutieră şi de ordine publică. Aproximativ 1.600 de poliţişti (840 de poliţişti de la rutieră şi 725 de la ordine publică) acţionează suplimentar în zona judeţelor de la graniţa de sud şi vest, respectiv în judeţele Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Dolj, Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Bihor.

Poliţia de Frontieră estimează că cele mai tranzitate frontiere vor fi cele cu Ungaria şi Republica Moldova.
Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

În situaţia în care există nemulţumiri cu privire la modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, participanţii la trafic pot suna la numărul de telefon al Poliţiei de Frontieră Române - 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.
Potrivit informaţiilor transmise de Poliţia de Frontieră, în luna decembrie 2013, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.630.000 de persoane, din care 2.240.000 au fost cetăţeni aparţinând UE. Dintre acestea, aproximativ 1.400.000 treceri au fost pe sensul de intrare în ţară (1.200.000 cetăţeni UE şi 200.000 cetăţeni non-UE).
Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere din vestul ţării şi cele aeroportuare. Astfel, prin punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară au trecut graniţa, în ultima lună a anului trecut, peste 1.255.000 de persoane, iar prin cele aeroportuare peste 447.000 de persoane.

Mai multe articole despre:
soferi permise reţinute amenzi şoferi