MENIU

Polițist de la Operațiuni Speciale, reținut de DNA. E acuzat că "dădea alarma" când urmau percheziții

Foto arhivă

Un polițist, șef din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov, a fost reținut joi de către procurorii DNA. Aceștia îl acuză că îi avertiza pe suspecții că au intrat în vizorul colegiilor săi și că urmează percheziții.

[16:11, 19.05.2022] Emanuel Focsan: Ofițerul de poliție, șef de birou în cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov, este acuzat că le-ar fi divulgat și chiar ar fi permis accesul unor persoane neautorizate la informații cu circuit închis, compromițând astfel interesele Justiției. Polițistul mai este acuzat de instigare la fals intelectual și favorizarea făptuitorului.
 
Un alt ofițer de politie, din aceeași structură, este acuzat de fals intelectual. 

Potrivit DNA, șeful de birou i-ar fi transmis unui suspect că este urmărit și interceptat și că ar urma percheziții domiciliare. De asemenea, ofițerul l-ar fi avertizat pe un om de afaceri că este cercetat într-un dosar de corupție legat de un agent din cadrul Poliției Rutiere Brașov. În același context, inculpatul ar fi determinat-o pe subalterna acuzată de fals intelectual să ascundă aspecte relevante în administrarea probatoriului.