MENIU

Polițist de la IPJ Giurgiu reținut după descinderi: Cantitate semnificativă de droguri găsită în locuința sa

Un polițist criminalist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Giurgiu a fost reținut în cursul nopții trecute, după mai multe ore de audieri intense. Acesta a fost prins cu o cantitate considerabilă de droguri în locuința sa, în urma unei descinderi efectuate de mascați ieri dimineață.

Ce au anunțat autoritățile în acest caz

Operațiunea a fost coordonată de Poliția Română și procurorii DIICOT, în cadrul unei acțiuni de amploare cunoscută drept „Ziua Z”. Descinderea a avut loc la domiciliul polițistului, situat în municipiul Giurgiu, acesta fiind de ceva timp sub observația autorităților. În urma perchezițiilor efectuate, colegii săi au descoperit droguri în locuința suspectului, iar imediat după această descoperire, el a fost transportat la sediul DIICOT Giurgiu pentru audieri.

Ancheta a avansat rapid, iar pe baza probelor strânse și în urma interogatoriilor, anchetatorii au decis reținerea polițistului pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat în fața instanței, unde se vor propune măsuri legale suplimentare. Cercetările sunt abia la început, iar ofițerii DIICOT continuă să investigheze circumstanțele acestui caz șocant, în încercarea de a stabili cum un angajat al Ministerului de Interne a ajuns să comită astfel de fapte.

Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu a emis aseară un comunicat de presă în care se distanțează de activitățile ilegale ale polițistului și condamnă ferm orice comportament care încalcă legea. Instituția și-a reafirmat angajamentul de a acționa în conformitate cu normele legale și de a sancționa orice abatere de la acestea.