MENIU

Poliţist de la IPJ Braşov, trimis în judecată. A băgat în buzunar 22.000 de lei din AMENZI

A băgat în buzunar 22.000 de lei. Poliţistul e trimis în judecată

Un poliţist de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în stare de arest preventiv, după ce şi-a însuşit aproximativ 22.000 lei, bani confiscaţi de la 70 de persoane, în urma unor acţiuni de control.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest, a lui Florin Iordache, comisar-şef de poliţie la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Judeţeană Braşov, pentru abuz în serviciu (70 de acte materiale).

Potrivit unui comunicat de miercuri al DNA, în perioada noiembrie 2011 - august 2013, Florin Iordache nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu, în sensul că nu a predat la poliţie/trezorerie sumele de bani confiscate de la 70 de persoane sancţionate prin întocmirea de procese-verbale de constatare a contravenţiei.

Poliţistul şi-a însuşit în acest fel suma totală de 21.764 de lei, precizează DNA.

În 16 mai, Tribunalul Braşov a decis arestarea la domiciliu a poliţistului, care a contestat decizia, iar în 19 mai judecătorii Curţii de ApelBraşov au decis ca Florin Iordache să stea în arest preventiv pentru 25 de zile, până în 12 iunie inclusiv, decizia fiind definitivă.

"În 30 mai inculpatul Iordache Florin a făcut dovada achitării integrale a sumei de 21.764 delei, depunând în acest sens la dosar ordinul de plată şi extrasul de cont, prin care se atestă efectuarea acestei operaţiuni bancare“, adaugă procurorii DNA, care au trimis dosarul spre judecare Tribunalului Braşov.

După ce a intrat în atenţia DNA, politistul a făcut cerere de pensionare, care i-a fost aprobată la începutul lunii mai, a precizat comisar-şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliţiei Braşov.