MENIU

Politicienii „se bat” pe David Popovici. Ce oferte au viceprimarul Capitalei si primarul din Sectorul 2 pentru tânărul campion mondial la natație

David Popovici a intrat „în atenția” politicienilor. Foto/Profimedia

David Popovici, tânărul dublu campion mondial la natație, a bucurat o țară întreagă, a atras atenția asupra României, dar, cum era de așteptat, a atras atenția și politicienilor. Aceștia se întrec în a-l „oferta” pe Popovici. Viceprimarul Capitalei vrea să îl facă cetățean de onoare al Bucureștiului, în timp ce primarul de la Sectorul 2 ar vrea să instituie o bursă de 50.000 de lei pentru „burse excepționale pentru campioni mondiali la discipline olimpice”.

„Felicitări David Popovici!

De astăzi, România are un campion mondial la înot la seniori, o performanță absolut fabuloasă.

Pe lângă faptul că este un mare campion, David Popovici este și elev al Sectorului 2. Și am constatat că, deși Sectorul 2 acordă burse pentru elevi olimpici județeni și naționali, în grila aprobată de consiliul local nu există și burse pentru campioni mondiali.

Voi propune Consiliului Local al Sectorului 2 instituirea unei burse excepționale pentru campioni mondiali la discipline olimpice, în valoare totală de 50.000 de lei.

Performanța adevărată merită răsplătită.

Când se va întoarce de la Budapesta, voi sta de vorbă pe îndelete cu David pentru a înțelege cum putem crește numărul copiilor care merg la înot.

Încă o dată, felicitări unui mare campion!”, scrie primarul Sectorului 2 pe Facebook. 

 

Nici viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, nu se lasă mai prejos și are de când să îl propună pe tânărul campion pentru titlul de „Cetățean de onoare al Bucureștiului”.