MENIU

Politicienii au mutat campania electorală la coadă la moaște. Aproape toți candidații, în vizită la Sfânta Prascheva

Moaștele Sf. Parascheva, „magnet” pentru politicieni. Foto/Mitropolia Iași

Cea mai urmărită procesiune religioasă din România, periplul pe la moaștele Sfintei Parascheva, atrage ca un magnet milioane de români, dar și politicieni. Mai ales că se apropie cu pași repezi alegerile parlamentare și pentru Cotroceni.

Candidații la alegerile prezidențiale vor ajunge la începutul săptămânii viitoare la Iași pentru a participa la manifestările religioase ce vor avea loc cu ocazia sărbătorii de Sfânta Parascheva. 

Potrivit unor surse politice, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Elena Lasconi, Mircea Geoană, Ludovic Orban și Cristian Diaconescu vor ajunge la Catedrala Mitropolitană pentru a participa la slujbă.

Aceleași surse spun că de George Simion nu se știe dacă va ajunge. Surse liberale spun că președintele PNL Nicolae Ciucă va avea, la Iasi, și o întâlnire cu membrii de partid, dar va participa și la un eveniment organizat de Primărie.

Sfânta Liturghie este programată, luni dimineața, pe un podium amplasat în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane din Iași. Autoritățile se așteaptă ca la această slujbă să asiste câteva mii de persoane.