MENIU

Poliţia Română: 225 de persoane, date în urmărire. Pentru ce erau căutaţi

Inspectoratul General a Poliției Române informează că, în urma acțiunilor desfășurate în ultima săptămână, au fost depistate 225 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanțele de judecată.

Potrivit unui comunicat al IGPR remis AGERPRES, în perioada 6 — 12 mai polițiștii din întreaga țară au depistat 137 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 90 de minori. Aceștia au fost încredințați familiilor sau internați în centre pentru minori și nu au fost victime ale vreunei infracțiuni.

De asemenea, au fost depistate 88 de persoane urmărite în temeiul legii, dintre acestea 69 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 8 aveau mandate de arestare preventivă, 6 persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, iar în 5 situații existau emise sentințe penale de internare, mai arată sursa citată.

Unul dintre exemple este cel al unui bărbat de 30 de ani, din București, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracțiunii de omor și a fost depistat, la data de 5 mai, în Florești, județul Giurgiu, de polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Cel în cauză a fost încarcerat în Arestul D.G.P.M.B, menționează IGPR.

"La data de 7 mai, polițiștii din cadrul Serviciului Regional de Poliție Transporturi București au depistat, pe raza localității Otopeni, un bărbat, de 28 de ani, din orașul Mihăilești, județul Giurgiu, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 4 ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au depistat, la data de 11 mai, un bărbat, de 20 de ani, din localitatea Hunedoara, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie. Cel în cauză a fost încarcerat în Arestul Poliției Municipiului Deva", mai arată comunicatul IGPR.