MENIU

Poliția din Minneapolis, orașul unde a murit George Floyd, va fi "destructurată"

Poliţia din Minneapolis, oraş american unde a murit George Floyd, va fi "destructurată". Un anunț în acest sens a fost făcut, duminică, de consilierii municipali din acest oraş, decizia venind ca urmare a manifestaţiilor declanșate pe întreg teritoriul Statelor Unite, dar şi în lume, împotriva rasismului din rândul forţelor de ordine, scrie AFP, potrivit Agerpres.

"Ne-am angajat în destructurarea serviciilor de poliţie aşa cum le cunoaştem în oraşul Minneapolis şi reconstruirea cu populaţia noastră a unui nou model de securitate publică cu scopul de a asigura în mod real siguranţa populaţiei noastre", a declarat preşedinta Consiliului municipal, Lisa Bender, la postul CNN.

Vă reamintim că, în prezent, patru polițiști din acest Minneapolis sunt cercetați în cazul morții afro-americanului. 

Procurorul general din Minnesota a schimbat acuzaţia împotriva fostului poliţist care l-a imobilizat cu genunchiul pe gât pe George Floyd, ridicând-o la omor de gradul doi, şi a inculpat alţi trei poliţişti pentru complicitate la moartea bărbatului de culoare în vârstă de 46 de ani.

"Pentru familia lui Floyd, pentru comunitatea noastră dragă şi pentru toţi cei care ne privesc, spun că George Floyd a contat, a fost iubit, familia sa a fost importantă, viaţa sa a fost valoroasă şi vom căuta să se facă dreptate pentru el şi pentru dumneavoastră", a spus procurorul general de Minnesota, Keith Ellison, într-o conferinţă de presă susținută la finalul săptămânii trecute.

Cu acest prilej, Ellison a subliniat cât de dificil poate fi să condamni poliţişti cu o conduită necorespunzătoare în SUA şi a recunoscut că drumul care urmează s-ar putea dovedi "dificil". El a cerut comunităţii să aibă răbdare, în contextul în care echipa sa a lucrat pentru a construi un dosar solid. "Facem dreptate prin orice mijloc legal şi etic pe care îl avem la dispoziţie", a mai spus procurorul.

Mai multe articole despre:
sua politie sua minneapolis george floyd