MENIU

Poliţia Capitalei va avea un sediu nou şi modern de arest

<p>Poliţia Capitalei</p>

Pet-ul pus deasupra WC-ului turcesc sau locul de luat masa amplasat fix lângă toaletă în Arestul Poliţiei Capitalei vor deveni istorie. Noul sediu va fi unul ultramodern, în care deţinuţii nu vor mai sta înghesuiţi în celulele insalubre. Un teren imens de la marginea Bucureştiului a fost cedat de Ministerul Afacerilor Interne către Poliţia Capitalei. Şantierul, însă, urmează să fie deschis abia după finalizarea licitaţiilor.

Condiţiile din Arestul Poliţiei Capitalei a fost intens criticate, mai ales după ce acolo au ajuns nume importante ale politicii de pe Dâmboviţa. Toaleta fără uşă, celulele fără lumină naturală şi lipsa spaţiilor pentru luat masa au stârnit cele mai virulente reacţii.

România a pierdut procese pe bandă rulantă din cauza condiţiilor din arest. O horărâre interesantă a fost luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce Avocatul Poporului a verificat celula în care a fost ţinut Rudel Obreja la arestul Secţiei 12 de Poliţie.

Iar condiţiile s-ar putea schimba în curând. Poliţia Capitalei a primit deja un teren în zona Văcăreşti, pe care va fi construit un nou arest. Terenul de peste 32 de mii de metri pătraţi va găzdui viitorul centru de reţinere şi arest preventiv. Va fi un arest de lux dacă ne raportăm la condiţiile actuale pentru că va avea spaţii de luat masa, cabinete medicale şi săli de sport.

Deocamdată nu s-a făcut decât cadastrul şi intabularea terenului respectiv. De-abia după ce vor fi obţinute toate avizele urmează să se facă licitaţia şi, în final, va fi deschis şantierul. Prin urmare chiar şi cei mai optimişti consideră că e puţin probabil să vedem inaugurat viitorul arest mai devreme de cinci ani.

Mai multe articole despre:
arest poliţia capitalei video