MENIU

Poliția Capitalei, RĂSPUNS pentru presa italiană după scandalul uriaș provocat de Diana Șoșoacă

Poliția Capitalei, RĂSPUNS pentru presa italiană după scandalul uriaș provocat de Diana Șoșoacă

Poliția Capitalei răspunde acuzațiilor din presa italiană în scandalul provocat de senatoarea Diana Șoșoacă. 

Poliția Capitalei a anunțat, marți, că reprezentanții Ambasadei Italiei în România au fost prezenți la cercetări și au sprijinit demersurile prin asigurarea translatorului, așa cum prevede legea.

„Toate aspectele, așa cum sunt formulate în actele procesual penale, au fost înaintate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, structura competentă material.
Reprezentanții Ambasadei Republicii Italia în România au fost prezenți la demararea activităților de cercetare și au sprijinit demersurile legale prin asigurarea translatorului care a participat la activități, așa cum este prevăzut în materia legislației penale.
Orice alte opinii, ar fi de natură a afecta cercetările, fapt pentru care menționăm că au fost respectate procedurile în vigoare, proceduri prevazute de legislația țării noastre", a transmis marți Poliția Capitalei.

Reacția Poliției Capitalei vine după scandalul uriaș provocat de Diana Șoșoacă și de soțul acesteia, Silvestru Șoșoacă, are ecou în presa internațională și este cap de afiș în foarte multe publicații de presă din Italia. Totul după întâlnirea cu o echipă a televiziunii italiene RAI Uno. În articole ce ocupă coloane importante din presa din Peninsulă, Diana Șoșoacă este acuzată că a atacat și sechestrat echipa TV, iar Poliția Română a fost acuzată de presa de la Roma că nu i-a protejat pe jurnaliști. De la Roma, jurnalistul Realitatea PLUS Ionela Arcanu a trecut în revistă cele mai importante titluri din presa italiană.

VIDEO Presa din Italia a explodat, poza DIANEI ȘOȘOACĂ este pe prima pagină

Sindicaliștii jurnaliștilor de la RAI - Usigrai au lansat acuzații grele la adresa forțelor de ordine din România în intervenția pe care au avut-o la biroul de avocatură al Dianei Șoșoacă.

Sindicatul Usigrai susține că acuzat că jurnalista Lucia Goracci, care a fost prezentă la biroul de avocatură pentu un interviu cu senatoarea, ar fi fost „lovită cu pumnul în fața polițiștilor, care ar fi trebuit să o protejeze, și apoi percheziționată și ținută ore în șir în secția de poliție", în timpul și după scandalul provocat de Diana Șoșoacă, vineri, 10 decembrie.

Imagini din timpul incidentului au fost prezentate de presa italiană și pe rețele sociale

Jurnaliștii din Italia au publicat propria înregistrare cu Șoșoacă! Lucia Goracci: „Liberi după 8 ore datorită intervenției Ambasadei” VIDEO

Jurnalista Lucia Goracci și o echipă RAI Uno, potrivit imaginilor difuzate de TG1, ce au făcut deja inconjurul internetului, au fost sechestrați în România după un interviu cu senatoarea antivaccinistă, Diana Iovanovici Șoșoacă, scrie La Stampa.
"În urma întrebărilor puse de jurnalistă despre gestionarea pandemiei în țară și condițiile din spitale, senatoarea a sechestrat echipa de televiziune în biroul ei și apoi a sunat la poliție(...)
Goracci, bruscată și amenințată, a fost eliberată împreună cu echipa ei după 8 ore datorită intervenției ambasadei Italiei", scrie La Stampa.