MENIU

Pofta de dulce, sărat sau acru ascunde anumite afecțiuni și lipsuri pe care le resimte organimsul. Ce vrea corpul să-ți transmită când simți nevoia să consumi astfel de alimente

Pofta de dulce, sărat sau acru ascunde anumite afecțiuni. Ce vrea corpul să-ți transmită când simți nevoia să consmumi astfel de alimente.

Pofta de dulce, acru sau sărat pot ascunde anumite afecțiuni. Semnele prin care organismul îți cere ajutor în cazul anumitor afecțiuni sau carențe de vitamine sunt în multe situații insesizabile. Totuși, cu puțină atenție poți cunoaște necesitățile organismului înainte de a le depista prin analize medicale, pe care în multe situații le facem doar când boala este deja instalată.

Semnele prin care organismul îți cere ajutor

În general oamenii nu acordă atenție semnelor pe care însuși corpul lor le transmite, când ceva nu este în regulă. Astfel, în multe situații este prea târziu să se trateze anumite boli, ele fiind deja în stadiu avansat în momentul depistării.

Organismul însă  transmite și reacționează la anumite afecțiuni sau carențe de vitamine și poate da indicii cu privire la starea ta de sănătate.

Urmărește, așadar, indiciile şi semnele prin care organismul îți cere ajutor.

Uleiul care face minuni pentru sănătate. Beneficiile sale au fost consemnate de Hipocrate, părintele medicinei

Poftă de legume și fructe

Când simți nevoia să mănânci fructe și legume proaspete este un semn că organismul are deficit de vitamine, pe care le cere sub această formă. Consumă, așadar, fructe și legume proaspete din belșug.

Unghiile moi și părul casat

Acest lucru apare din cauza deficitului de vitamina D și calciu din organism. Astfel, când unghiile tale sunt moi și se rup ușor, iar părul este uscat și casat, trebuie să consumi legume precum cartoful dulce, broccoli, lapte de vacă, iaurturi, dar și cereale integrale și, în special, grâu încolțit.

Pielea uscată pe coate

Dacă ai pielea de pe coate uscată este un semn al deficienței vitaminelor A și C. Carența acestor vitamine cauzează uscarea pielii în zona coatelor. Prin urmare trebuie să consumați mai multe portocale, caise și dovlecei proaspeți, nepreparați.

Insomnii și crampe musculare

Dacă suferiți de insomnii sau crampe musculare, chiar dacă nu ați avut activitate fizică intensă, este un semn că suferiți un deficit de magneziu și potasiu.

În acest caz trebuie să consumați fructe uscate precum nucile, migdalele, semințe de floarea soarelui și de in, dar și varză și spanac. Ideal este să consumați spanacul în stare crudă sub formă de salată, pentru a beneficia de toate vitaminele sale. Deoarece prin fierbere o parte din vitamine sunt distruse.

Nevoia de sare

Dacă simțiți nevoia să consumați alimente cu multă sare, ar putea fi un semn că aveți o infecție sau o inflamație la nivelul aparatului genital sau al tractului urinar. Indicat ar fi un control la doctor.

Sângerarea gingiilor

Sângerarea gingiilor poate fi unul dintre semnele prin care organismul îți cere ajutor, pentru că are un deficit de vitamina C. Asigurați-vă aportul suficient de vitamina C, consumând kiwi, broccoli, fructe de pădure, rodie, papaya, mazăre, lămâi sau orice alte fructe și legume bogate în această vitamină.

Puteți, de asemenea, să luați comprimate de vitamina C. Această vitamină este singura al cărui surplus este eliminat din organism. Practic organismul își ia exact atât cât are nevoie.

Cum să scapi de durerile de articulații. Remediii la îndemâna oricui

Poftă de fructe de mare

Dacă aveți poftă de fructe de mare este un semn că organismul vă avertizează asupra deficitului de iod. Trebuie să consumați cod, ton, fasole, alge marine și, bineînțeles, fructe de mare: calamari, creveți, acestea fiind bogate în iod.

Dacă aveți pielea uscată

Pielea uscată înseamnă că aveți carențe de vitamina E și aveți nevoie să consumați mai multe semințe crude, migdale, nuci, uleiuri vegetale, ouă, pește, spanac, varză.

Pofta de dulce

Pofta de dulciuri apare atunci când sistemul nervos este epuizat și aveți nevoie de ceva dulce, pentru a vă recăpăta energia. Recomandată este mierea sau o bucată de ciocolată neagră.

Poftă de acru

Când simțiți poftă de ceva acru, acest lucru se poate datora unei probleme la vezica biliară, iar aceasta poate fi stimulată de alimentele acide. În acest caz trebuie să consumați afine, lămâi, rodii sau orice alt fruct acru.

Mai multe articole despre:
organsim posta de dulce sarat sau acru sanatate