MENIU

Poduri încropite, diguri tencuite, evenimente pompoase, într-un cătun cu 25 de oameni. Satul cu record de risipă de bani pe cap de locuitor

Treabă de mântuială pe bani mulți. Așa se prezintă comuna Lunca, după o serie de lucrări de modernizare cerute de primar. Edilul se apără însă și spune că toate au adus beneficii vizibile comunei pe care o conduce. În realitate însă, podurile stau să cadă, iar grădinile oamenilor au ajuns să îngroape conductele de canalizare din cauza unui proiect controversat. 

Cea mai controversată ispravă a adminstrației locale a costat șase milioane de lei. Banii s-au îndreptat spre rețeaua de canalizare, care a ajuns să treacă prin grădinile oamenilor. Motivul? Șoseaua tocmai ce a fost reabilitată și nu poate fi atinsă.

Localnicii nemulțumiți au sesizat imediat Inspectoratul de Stat în Construcții, care a oprit lucrările pe terenuri private.

„În proiectul pe care îl avem scrie clar - lucrarea se face pe domeniu public și privat clar cu acordul cetățenilor proprietarilor de teren. Iar cetățenii care au casele cele mai... să zic care ar dori să se racordeze, toți au fost de acord să mergem pe proprietățile lor,” a declarat, pentru presa locală, Onișor Nica, responsabil urbanism.

Risipa de bani nu se oprește aici. În alt sat din comună, urmează să se ridice o capelă pe un teren care se transformă în mlaștină ori de câte ori plouă. Primăria s-a ocupat și a angajat o firmă care să acopere noroiul cu piatră și a săpat în jur un șanț pentru scurgerea apei. Valoarea proiectului se ridică la peste 100.000 de lei.

Alți 70.000 de lei au fost alocați pentru reabilitarea unor poduri, care, după reparații, arată mai rău decât în trecut.

Edilul s-a ocupat și de sala de evenimente. 130.000 de lei a pus primăria la bătaie toamna trecută pentru amenajarea interiorului.

Primarul se apără și spune, însă, că toate lucrările au schimbat fața comunei și, mai mult decât atât, locuitorii sunt mulțumiți de rezultate. 

 

Mai multe articole despre:
sat catun primar fonduri publice canalizare constructii