MENIU

PNL propune vot pentru 3 zile în diaspora la alegerile parlamentare

vot

Vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu, propune ca, pentru alegerile parlamentare din acest an, românii din diaspora să voteze pe parcursul a trei zile, așa cum s-a întâmplat la alegerile prezidențiale.

"Propunem extinderea măsurilor legislative pentru buna organizare a alegerilor în diaspora luate la alegerile pentru preşedintele României în anul 2019 şi la alegerile parlamentare. Doar aşa se pune capăt unei lungi perioade de umilinţe la scrutinele pentru românii cu drept de vot din străinătate", a scris Gorghiu, vineri, pe Facebook.

Dacă propunerea PNL va fi aprobată, va fi pentru prima oară când, în diaspora, românii vor vota timp de 3 zile la alegerile parlamentare.

La alegerile prezidențiale din 2019, românii din afară au votat pe parcursul a trei zile, pentru ca fiecare să își poată exercita acest drept. Potrivit procedurii, votarea la secţiile din străinătate se desfăşoară şi pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă imediat anterioare zilei votării. În ziua de vineri, votarea începe la ora locală 12,00 şi se încheie la ora locală 21,00, iar în ziua de sâmbătă votarea se deschide la ora locală 7,00 şi se încheie la ora locală 21,00.