MENIU

PNL a obținut mai mulți prefecți la negocierile cu PSD - Ce strategie au folosit liberalii

PNL a obținut mai mulți prefecți la negocierile cu PSD - Ce strategie au folosit liberalii

Victorie neașteptată a liberalilor în coaliție. PNL a reușit să obțină mai multe posturi în negocierile cu PSD și UDMR.

PNL a obtinut la negocierile cu PSD 18 prefecti, cu un prefect mai mult decat ii revenea prin algoritmul cu PSD. 

PNL va avea prefecți în Alba, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui. 

Conform unor surse, la negocierile cu PSD, președintele PNL, Florin Cîțu, ar fi reușit, după insistențe, să obțină prefect la Cluj, acolo unde Orban a provocat un adevărat scandal în interiorul partidului când a cedat funcția celor de la UDMR.

Actuala conducere a PNL a reușit să impună prefect și la Suceava, o filială condusă de un greu al PNL, Gheorghe Flutur, dar care nu a avut prefect până acum.

De asemenea, și județul Maramureș va avea prefect liberal, după ce, până acum, prefectul a fost de la PMP și apoi de la USR. 

Strategia alocării prefecturilor în PNL a avut în vedere premierea filialelor cu rezultate foarte bune, ca atare 9 prefecți sunt din primele 20 de filiale, dar și întărirea celor cu rezultate  sub așteptări, 9 dintre prefecți provenind așadar din ultimele 20 de filiale.

Sunt și nemulțumiri în PNL. Un ultim exemplu este Giurgiu, unde mai mulți primari au plecat la PSD.

De asemenea, ultima poziționare publică a filialei PNL Iași ar ascunde un alt conflict intern, pentru că filiala ar fi în mâna lui Costel Alexe, omul lui Orban, în timp ce Alexandru Muraru doar i-ar face acestuia jocurile.

Mai multe articole despre:
pnl prefecti negocieri coalitie pnl iasi florin citu