MENIU

PNL a modificat Legea Prevenţiei: Ce se întâmplă cu sancțiunile aplicate pacienților bolnavi

<p>Nicolăescu vrea Legea Prevenţie &icirc;n vigoare de anul viitor. Ce spune el despre amendarea pacienţilor</p>

PNL a modificat legea prevenţiei în sănătate, renunţând la prevederile care îi sancţionau pe cei care refuză participarea în astfel de programe şi la înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Prevenţie în Sănătate, propunerea legislativă fiind transmisă tuturor partidelor parlamentare, scrie Mediafax.

''Cred că deocamdată populaţia României nu este pregătită să suporte sancţiuni pentru faptul că înţelege mai bine sau mai puţin bine ceea ce înseamnă prevenţia în sănătate. Am considerat că este mai bine să educăm populaţia'', a anunţat liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, precizând că liberalii au decis să elimine din proiectul de lege articolul care prevede sancţionarea pacienţilor care refuză programele de prevenţie, dar să păstreze articolul care spune că cetăţenii trebui să semneze o declaraţie pe proprie răspundere dacă nu vor să ia parte la programele de prevenţie.

Eugen Nicolăescu a afirmat că responsabilitatea coordonării prevenţie în sănătate va reveni Guvernului, potrivit formei modificate a proiectului de lege.

''Guvernul va fi cel care va da prin HG cadrul organizatoric şi logistic necesar pentru realizarea în bune condiţii a prevederilor din legea prevenţiei în sănătate. Guvernul va stabili coordonatorul acestui mare program naţional, probabil, prin Ministerul Sănătăţii'', a spus liberalul.

Mai multe articole despre:
PNL măsuri sancţiuni proiect de lege prevenţie scoase