MENIU

Plouă din nou la Galați. Florinela Georgescu, ANM: „Ne așteptam la acest lucru”! Prognoza meteo actualizată

Plouă din nou la Galați. Florinela Georgescu, ANM: „Ne așteptam la acest lucru”! Prognoza meteo actualizată

Este alertă de viitură în zonele afectate de puhoaie. Hidrologii au emis o nouă avertizare de cod roșu care a intrat în vigoare în această seară. Sunt vizate mai multe județe din țară. Florinela Georgescu, director executiv ANM, a explicat la realitatea PLUS, la ce să ne așteptăm în perioada următoare.

„Într-adevăr a reînceput să plouă în Moldova, dar n-așteptam la acest lucru. De dimineață a fost emisă o nouă atenționare, Cod Galben, care a intrat în vigoare la ora 16.00. Așteptăm ca ploile să cuprindă mare parte a Moldovei. Nu este exclus ca pe partea de Est, în județele Vaslui, Galați, Iași cel mai probabil, să se acumuleze până mâine dimineață cantități care se depășească izolat 40 de litri pe metrul pătrat.

Sigur, așa cum am spus și cu alte ocazii, vremea în ansamblu ei este în ameliorare, dar nu este exclus ca în următoarele zile să mai plouă slab, apreciem, în mai ales în partea de Nord și de Vest țării. De asta și partea de Vest, a teritorului este sub Cod Galben, acolo plouă deja de dimineață, va ploua și pe parcursul nopții care urmează. De asemenea, este posibil ca în Dobrogea, în special în zona Deltei, să se acumuleze cantități mai importante de apă, similare cu cele despre care vă vorbeam, ca ar putea fi pe arii restrânse în partea de Est a Moldovei.

Iar din punct de vedere termic, sigur, sub influența ploilor, cerul e acoperit din partea de Vest a țării, acolo astăzi au fost temperaturile cele mai scăzute, doar 12-14 grade, mâine așteptăm o creștere a temperaturii în acea zonă și per ansamblu să ne situăm în aria temperaturilor normale pentru această perioadă zilele viitoare, însemnând maximă care să nu depășească 25-27 grade”, a spus Florinela Georgescu.

Avertizare Salvamont Gorj: Ninge pe Transalpina! Stratul de zăpadă ajunge aproape la 5 cm - VIDEO

Mai multe articole despre:
inundatii galati anm vreme