MENIU

Ploile aduc și inudații. Vezi unde se revarsă apele!

Hidrologii au emis luni cod galben de inundații pe râurile din opt județe din Muntenia, Oltenia și Banat și pentru afluenții mici ai Dunării.

Atenționarea este valabilă de marți, de la ora 3:00, până miercuri, la ora 9:00. Sunt vizați afluenții mici ai Dunării din județele Mehedinți și Caraș Severin, dar și pe râuri din Oltenia precum Jiu, Lotru, Olteț, Olt, dar și râurile mici din bazinele superioare ale Argeșului și Dâmboviței.

În intervalul menționat se vor produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide ce pot provoca inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe afluenții mici ai Dunării din amonte de Orșova și pe unele râuri mici din județele Mehedinți, Gorj și Vâlcea.

În funcție de evoluția fenomenelor, INHGA va actualiza prognoza hidrologică.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare Cod portocaliu de ploi și vânt în cinci județe din centrul și nord-vestul țării, respectiv o avertizare Cod galben de vremea rea, în 13 județe din zonele Moldovei, Munteniei și Olteniei, valabile începând de luni dimineață.

Mai multe articole despre:
inundaţii ploi