MENIU

Ploaie înghețată la Sinaia: 100 de turiști au rămas izolați pe munte

Ploaie înghețată la Sinaia: 100 de turiști au rămas izolați pe munte

Jandarmii montani au intervenit, joi, pentru salvarea a 100 de persoane care au ramas izolate pe munte dupa ce telegondola Carp nu a mai functionat din cauza vremii.

Potrivit IJJ Prahova, jandarmii montani de la Detasamentul Sinaia au intervenit pentru conducerea unui grup de aproximativ 30 de persoane de la telegondola Carp spre telecabina Cota 2000.

Turistii au ramas izolati pe munte dupa ce telegondola Carp nu a mai functionat din cauza conditiilor meteo nefavorabile, fiind ceata si vant puternic.

"Actiunea s-a terminat fara probleme deosebite. Initial, grupul de turisti ramas pe munte a fost format din 100 persoane, 70 dintre acestia au fost coborati de la cota 2000 la cota 1400 cu un ratrak", arata sursa citata.

Jandarmii au adaugat ca pe Platoul Bucegi se mai afla un grup de aproximativ 50 de persoane, pe partia Valea Soarelui, turistii urmand sa fie dusi spre cota 2000 la telecabina.

Reprezentantii domeniului schiabil Sinaia au anuntat ca, la ora 11:00, partiile au fost inchise din cauza conditiilor meteo dificile, fiind inregistrat si fenomenul de ploaie inghetata, noteaza ziare.com.