Platforma STS de programare pentru vaccinarea anti-Covid, nefuncțională. Se fac modificări pentru prioritizarea vârstnicilor și a persoanelor vulnerabile
La doar trei zile de la debutul oficial al etapei a doua de vaccinare anti-Covid, dar și de la primele probleme apărute la platforma STS pentru programare, iată că probleme revin. Vorbim tot despre platformă, care nu poate fi accesată, și asta din cauza unui update făcut aplicației în noaptea de mierucuri spre joi, care permite posibilitatea de a se face programări și în luna martie. În plus, aceasta urmează să suporte modificări astfel încât persoanele vârstnice și cele vulnerabile să aibă prioritate pe parcursul unei zile versus celor din domeniile esențiale, ponderea fiind 75% la 25%.
"În cursul nopții a fost realizat un update al aplicației, iar în acest moment se realizează optimizări. Este posibil ca timpul de răspuns al aplicației să fie mai mare. Vă mulțumim pentru înțelegere! În situația în care, la accesarea unuia din butoanele “Mă programez” sau “Conectare” sunteți redirecționat către pagina principală, vă recomandăm să ștergeți istoricul de navigare sau memoria temporară (cache) a browserului" - este mesajul cu care sunt întâmpinate persoanele care accesează platforma pentru a încerca să se programeze pentru vaccinare.
Cătălin Chirca, purtătorul de cuvânt al STS, a declarat pentru HotNews.ro, că au fost făcut noi modificări, astfel că sunt perioade în care platforma nu poate fi accesată de nimeni.
"Ieri s-a anunțat extinderea perioadei pentru luna martie și începând de miercuri seară s-a afișat acel mesaj pe platformă, pentru că modificările au loc în timp real. În această dimineață au fost terminate toate implementările, însă se mai fac sincronizări, astfel că sunt perioade în care platforma nu merge pentru nimeni, a afirmat Cătălin Chirca.
El a precizat că în platformă au fost introduse și locurile pentru primele 20 de zile din luna martie.
Reprezentantul STS nu a putut estima, însă, când vor fi rezolvate în totalitate aceste probleme, astfel încât platforma să funcționeze fără întreruperi.
Cum vor arăta noile modificări