MENIU

Plantele-elixir, în funcție de zodie. Sfatul astrelor pentru remediile naturale potrivite fiecărui nativ

Așa cum fiecare zodie se află sub influența unei planete, există plante care rezonează cu energiile acestora, prin urmare pot fi benefice celor născuți în anumite zodii. Află ce plante te pot ajuta să nu ai probleme de sănătate sau să le ameliorezi pe cele existente, însă ai grijă să nu uiţi nici de controlul medical!

Berbec (21 martie - 20 aprilie)

Busuiocul este planta ta cu puteri miraculoase, aşa că foloseşte-o cât de des poţi. Nu uia nici de usturoi sau aloe vera, şi ele te pot feri de boli ale sistemului imunitar.

Taur (21 aprilie - 21 mai)

Ceaiul de mentă e delicios şi te poate feri şi de problemele de digestie pe care le ai sau pe care le poţi avea. Foloseşte leuştean pentru ciorbe, dar şi ghimbir sau piper.

Gemeni (22 mai - 21 iunie)

Pentru tine este simplu, dintre mărar, pătrunjel, oregano sau salvie trebuie să îţi placă ceva. Foloseşte cât mai des aceste plante, iar pe lângă asta, poţi încerca şi lavanda pentru relaxare şi calmare.

Rac (22 iunie - 21 iulie)

Chiar dacă nu ai probleme de sănătate, nu strică să încerci să previi apariţia acestora, scrie eva.ro. Ar fi indicat să ai în casă cimbru şi pătrunjel, şi dacă îţi place usturoiul, încearcă să îl foloseşti în toate mâncărurile care permit acest lucru.

Leu (22 iulie - 22 august)

Bea ceai de gălbenele şi foloseşte cuişoare atunci când găteşti, acestea îţi vor face bine la sănătate. Nu trebuie să uiţi nici de usturoi sau rozmarin, cartofii la cuptor cu aceste condimente sunt magnifici.

Fecioară (23 august – 22 septembrie)

Foloseşte menta ca şi condiment, dar şi ca ceai dacă ai probleme digestive. Nu uita nici de ghimbir sau de lavandă, te vor ajuta mult la sistemul nervos.

Balanţă (23 septembrie - 22 octombrie)

Socul şi cimbrul îţi pot ameliora diverse afecţiuni sau te pot feri de ele dinainte ca ele să se fi instalat. Şi măcrişul e bun, aşa că nu ezita să îl culegi atunci când mergi la ţară.

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie)

Ai o mulţime de plante din care poţi să alegi, dar cele mai potrivite organismului tău sunt pătrunjelul, busuiocul şi urzica. Nici de usturoi sau muştar nu trebuie să te fereşti, acestea îţi pun sângele în mişcare şi îţi dau energie.

Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie)

Nu ar strica să mănânci mai multe feluri de mâncare cu urzici, dar nici ceaiurile din păpădie sau coada-calului nu trebuie uitate. Mai mult decât atât, condimentează-ţi preparatele cu salvie, ghimbir şi nu uita de magicul usturoi.

Capricorn (22 decembrie - 20 ianuarie)

Dacă nu eşti o bună bucătăreasă încă, roag-o pe mama ta să îţi pună sfeclă roşie la borcan, va fi delicioasă ca murături şi te va ajuta şi la sănătate. Foloseşte ghimbir şi mult piper, dar nici şofranul nu e de uitat.

Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie)

Ceaiul de păpădie îţi displace profund, mai mult ca sigur, dar habar nu ai cât de mult te poate ajuta să scapi de boli. Îndulceşte-l şi ţine din când în când o astfel de cură. Poţi opta şi pentru ghimbir, sub orice formă doreşti, fie ca şi condiment, fie ca ceai.

Peşti (19 februarie - 20 martie)

Orice ceai e bun, doar că trebuie consumat cu măsură în funcţie de plantele pe care le conţine. Organismul tău reacţionează foarte bine la muşeţel, urzică şi liniştitorul tei.