MENIU

Plantele medicinale care NU trebuie să lipsească din casa nimănui

Plantele medicinale sunt remedii la îndemâna oricui, pe lângă faptul că nu au reacții adverse și pot fi benefice pentru mai multe afecțiuni. Ele au fost folosite din cele mai vechi timpuri pentru a trata și a preveni diverse boli. Iată care sunt cele mai importante plante medicinale care nu ar trebui să lipsească din casa.

Mușetelul

Pentru a trata durerile de stomac de orice cauză, bem ceai de mușețel după fiecare masă. Cel mai bine - ca la toate infuziile este sa-l lasi la infuzat cu un capac, astfel incat ingredientele active sa nu se evapore. În caz de conjunctivită aplicați pe ochi o compresă înmuita ăn ceai de musetel. Faceți același lucru pentru inflamația pielii.

Tei

Acest arbore are proprietăți calmante și sedative. Frunzele sunt folosite pentru a reduce febra și pentru a trata răceala, congestia nazală, iritația gâtului, hipertensiunea, durerile de cap, insomnia, hemoragia și anxietatea. Lemnul de tei aplicat pe piele, lemnul de tei calmeaza mancarimile si reumatismul. 

În bucătărie, consumă-l proaspăt. În caz contrar, va trebui să uscați frunzele înainte de a le infuza pentru a atenua durerile de cap și răceala.

Câte calorii are un ceai și cât este recomandat să consumăm. Ce se întâmpă în organism dacă bem prea mult

Cimbrul

Pe lângă virtuțile sale aromatice, care vă vor aroma toate felurile de mâncare, cimbrul este recunoscut pentru proprietățile sale antivirale, antiseptice, antimicrobiene și antiinflamatorii. Este utilizat pentru a trata tulburările respiratorii, cum ar fi tusea, bronșita și infecțiile respiratorii. De asemenea, ameliorează infecțiile tractului urinar.

Ca gargară, cimbrul luptă împotriva plăcii. Sub forma de compresă, ameliorează inflamația pielii. Carvacrolul, o aromă prezentă în cimbru, ar ajuta și împotriva anxietății. Se spune că cimbrul favorizează creșterea părului, cu excepția cazurilor de chelie completă.

În caz de inflamație a tractului respirator, infuzați 1 până la 2 grame de plantă uscată în 150 ml apă clocotită timp de 10 minute. 

In plus, o baie de cimbru este ideala inainte de a face o masca pentru a purifica porii fetei. În comprese se infuzează 5 grame de plantă uscată în 100 ml apă clocotită, timp de 10 minute.

Lavanda

Cunoscută pentru virtuțile sale relaxante, levănțica vă va induce un som linistit. Lavanda reduce anxietatea și neliniștea. De asemenea, ajută la reducerea tulburărilor digestive nervoase, cum ar fi balonarea.

Se mai foloseste si pentru calmarea simptomelor depresiei, dar si a durerilor nevralgice si reumatice. Vindecă problemele pielii. De asemenea, crește capacitatea de concentrare.
 
Pentru a dormi linistit, pune câteva crenguțe de lavandă într-un pliculeț și pune-l sub pernă. Pentru a dubla efectele, infuzați 0,8 până la 1,5 grame de flori uscate (1 până la 2 linguri) în 150 ml apă clocotită timp de 5 până la 10 minute. Bea-l de până la 3 ori pe zi, sau la culcare. De asemenea, puteți pune câteva crenguțe în baie pentru un efect relaxant.

Aleo Vera

Aloe vera este unul dintre cele mai vechi remedii ale omenirii. Încă din Egiptul antic, se știe că păstrează vitalitatea și ca este unul dintre secretele frumuseții. Prin urmare, este folosită foarte des în cosmetică. Se rupe o frunză în două și se recuperează pulpa, care se folosește intern sau extern.
 
Pe plan intern, tratează arsurile la stomac, ulcerele și colonul iritabil. De asemenea, întărește sistemul digestiv și sistemul imunitar. Pe plan extern aloe ameliorează problemele pielii, acneea, eczema, psoriazisul, infecțiile fungice, sau mucoasele, dar și arsurile solare.
Pe fata si piele aplica direct sucul din frunza (care iese cand tai o bucata mica), de cateva ori pe zi daca este cazul. De asemenea, este utilizat în cazuri de leziuni ușoare ale pielii, arsuri (gradul 1 și 2), degerături, infecții și inflamații ale pielii.

Menta

Menta ajută împotriva insomniei. De asemenea, ameliorează problemele tractului respirator. Ca să nu mai vorbim că o iubim în preparate sau în ceai. 
 
Menta se consumă în principal în infuzii. O lingură de frunze proaspete într-o cană de apă clocotită timp de 10 minute. Dacă aveți arsuri solare, puteți aplica și compresele acestei infuzii. Împotriva migrenelor se încălzesc 30 de grame de frunze de mentă timp de două ore la bain-marie, în 250 ml ulei de măsline. Răciți lichidul, filtrează-l și îmbuteliază-l și masează-ți tâmplele gâtului cu acest ulei.

Rozmarin

Folosim rozmarinul pentru a avea un par frumos, mai ales daca tinde sa fie gras. Lasă-l să se infuzeze într-un pahar cu apă, cu câteva picături de lămâie, apoi clătește-ți părul cu el. De asemenea, rozmarinul ameliorează reumatismul și îmbunătățește circulația sângelui. Are efect antiseptic și, prin urmare, vindecă rănile.
Rozmarinul ameliorează durerile de cap și îmbunătățește concentrarea, dar combate și inflamația sistemului respirator, stresul și oboseala.
Împotriva oboselii, tulburărilor digestive și hepatice, infecțiilor respiratorii sau durerilor de cap, infuzați 1 până la 2 grame de rozmarin uscat în 150 ml apă clocotită timp de 10 minute. Se beau 2-3 căni pe zi.
 
Împotriva tulburărilor reumatice și de circulație sanguină, înmuiați comprese în acest decoct, călduțe pentru tratarea rănilor, sau fierbinți împotriva reumatismului sau pentru circulație.

Busuiocul

Busuiocul este antibacterian și antiseptic. Ameliorează înțepăturile de țânțari: poți tăia câteva frunze și le poți aplica pe mușcături pentru câteva minute. Planta este bogată în vitamina K, care ajută la coagularea sângelui și la formarea oaselor și joacă un rol în producerea de noi celule, hormoni și neurotransmițători. Este o vitamina care este produsa si de bacteriile prezente in intestin.
 
În bucătărie, este mai bine să-l rupeți cu mâna și să îl adăugați doar în ultimul moment în sosuri sau salate pentru a preveni oxidarea. Infuzat in apa clocotita si pus pe o compresa, amelioreaza problemele oculare datorate oboselii. Pentru răni, scufundă câteva frunze de busuioc proaspăt pentru câteva secunde în puțină apă fierbinte. Așezați-le pe zona afectată și țineți-le cu o compresă.
Mai multe articole despre:
plantele medicinale plante musetel tei terapii sanatate