MENIU

Plantele de apartament otrăvitoare pentru pisică şi câine. Se otrăveşte dacă o atinge pe aceasta!

Medicii veterinari ne avertizează cu privire la plantele pe care le creştem în casă, dacă avem şi un animal de companie. Astfel, feriga şi dracena sunt dintre cele mai periculoase. La fel şi popularul ficus. Aşadar, nu ţineţi aceste plante, dacă aveţi câine sau pisică.

Feriga este toxică atât pentru câini cât și pentru pisici. Dacă pisica ta doar a atins această plantă va prezenta inflamații la nivelul pielii. Dacă a ingerat planta va avea dureri abdominale și va prezenta vomă și diaree.

Dracena este toxică pentru câini și pisici. Simptomele otrăvirii includ: vomă cu sânge, depresie, pupile dilatate, salivare excesivă. Prin urmare, nu este de glumit. 

Şi ficusul este periculos. 

Ficus. Plantă toxică pentru pisici, câini și cai. Simptomele otrăvirii includ: inflamații ale pielii, iritații la nivelul gurii, salivare și vomă.

Dar lista plantelor periculoase este mult mai mare:

Filodendronul este toxic atât pentru pisici cât și pentru câini. Simptomele otrăvirii includ: iritații la nivelul gurii, arsuri intense a limbii și buzelor, vomă și dificultăți de înghițire.

Floarea flamingo. Plantă toxică pentru pisici și câini. Semne ale intoxicării includ: iritații la nivelul gurii, arsuri ale buzelor și limbii, vomă și dificultăți de înghițire.

Floarea Miresei. Toxică atât pentru câini cât și pentru pisici. Simptomele otrăvirii includ: vomă și diaree.

Floarea paradisului. Plantă toxică pentru pisici, câini și cai. Simptomele otrăvirii includ: amețeală, vomă, somnolență. Cele mai toxice sunt fructele și semințele.

Mai multe pe pisicata.ro