MENIU

Planta miraculoasă care ajută la refacerea ficatului

Planta miraculoasă care ajută la refacerea ficatului

Ficatul este organul care lucrează fără încetare pentru a ne menţine în viaţă şi sănătoşi. De el depinde funcţionarea organismului nostru, deoarece îl curată de substanţele toxice. În ficat se sintetizează proteinele şi se filtrează substanţele nocive ingerate prin alimente sau băuturi.

Ficatul are puterea de a se reface singur, dacă i se oferă elementele de care are nevoie. Mai mult chiar, o parte din ficat poate creşte la loc după ce a fost extirpată în urmă unei operaţii sau vătămări. Dar, pentru a putea face acest lucru, cel puţin 25% din ficat trebuie să fie sănătos.

Există multe plante medicinale care oferă remedii pentru a avea un ficat sănătos, de exemplu: armurariu, păpădia, ridichea neagră şi anghinarea sălbatică. O altă plantă puternică şi cu efecte absolut uimitoare, dar mai puţin cunoscută este Desmodium Adscendens.

Această plantă cu frunze de un verde deschis şi tulpini târâtoare ce înconjoară palmieri sau cocotieri, creşte în Africa. În ţări precum Senegal, Congo sau Coasta de Fildeş se foloseşte de sute de ani. În Ghana, de exemplu, este folosită că remediu naturist pentru astm, dizenterie, constipaţie şi crampe abdominale. A fost introdusă în medicină modernă în 1960 de către doi doctori francezi, în timp ce făceau muncă voluntară în această regiune, scrie bzi.ro.

Această plantă este recomandată persoanelor care suferă de hepatită, pe care o poate vindecă în câteva săptămâni. Vracii locali ştiu foarte multe lucruri despre ea. Cercetătorii au realizat şi ei câteva teste de laborator. Rezultatele au arătat că Desmodium Adscendens conţine mai mulţi compuşi benefici precum: alcaloizii, saponinele, flavonoidele şi antocianii.

Alte studii clinice realizate în Marea Britanie, Franţa şi Canada au arătat că această plantă nu numai că tratează disfuncţii ale ficatului, dar îl şi protejează în timpul tratamentelor de durata sau invazive precum chimioterapia sau în cazul alergiilor.