MENIU

Planta de 300 de ori mai dulce decât zahărul considerată cel mai sănătos îndulcitor

Cum zaharul este considerat un drog, pentru nu este total lipsit de nutrienti, toata lumea cauta un inlocuitor pentru acesta. Va facem cea mai buna propunere: stevia, scrie dietetik.ro.

Diferita de stevia care apare la noi primavara, aceasta este o planta sud-americana care creste sub forma de arbust. Este originara din Paraguay si este de 300 de ori mai dulce decat zaharul. Si nu numai ca este mult mai dulce, dar are si foarte multe calitati. Mai mult de atat, este un aliat de nadejde pentru cei care vor sa slabeasca, dar si pentru diabetici.
 
Acest supraaliment regleaza glicemia, adica nivelul zaharului din sange, tempereaza senzatia acuta de foame si pofta de dulciuri. Nu numai ca nu mareste nivelul zaharului din sange, ba chiar determina scaderea acestuia daca este prea mare.
 
In plus, stevia iti taie cheful de alimente grase, iar unii oameni au descoperit ca pofta lor de mancare scade daca iau drajeuri din stevie cu 15-20 de minute inainte de masa.  

Stevia nu contine calorii. Greu de crezut? Contine substante dulci (glicozide) care nu sunt metabolizate de organismul uman, fiind astfel eliminate fara ca vreo calorie sa fie absorbita.

Mai multe articole despre:
plantă sănătos îndulcitor stevia