MENIU

Planta considerată de specialişti un panaceu pentru bolile sezonului rece

<p>Un banal condiment tratează problemele cu stomacul. Efectele lui sunt miraculoase</p>

Foloseai cimbrul doar la condimentarea mâncărurilor? Profită mai mult de puterea lui. Specialiştii îl consideră mai degrabă un medicament de excepţie şi un panaceu pentru bolile sezonului rece, potrivit csid.ro.

Este antiviral, antibacterian, antifungic, expectorant şi poate combate eficient de la nas înfundat, tuse, răguşeală, până la sinuzită, bronşită, gripă în general.

Remediu pentru nasul înfundat

Fiind o plantă medicinală aromatică, cimbrul are puterea de a desfunda nasul. Îl poţi folosi sub formă de ulei esenţial, în inhalaţii (cu un prosop pe cap, deasupra unui vas cu apă fierbinte), băi (câteva picături puse în apa din cadă) sau în candela de aromaterapie.

În caz de faringită

Inflamaţia de la nivelul faringelui sau amigdalelor se poate trata tot cu ulei esenţial de cimbru. Se administrează 3-5 picături, de trei ori pe zi, cu miere.

Efect expectorant pentru tuse şi răguşeală

Ceaiul din această plantă medicinală are efect expectorant, putând trata problemele gâtului, cum ar fi tusea şi răguşeala. Infuzia este folosită şi pentru revigorarea corzilor vocale. Citeste mai mult...

Mai multe articole despre:
plantă sezon rece cimbru