MENIU

Planta care vindecă 100 de boli. Află ce poți trata cu ea

Menta, denumită popular ferent, ghință, mintă creață, este cunoscuta și utilizată din timpuri străvechi în medicina tradițională.

Studiile au arătat că uleiul de mentă este destul de eficient în ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil, calmează temporar mâncărimile cauzate de mușcăturile de insecte, dar și eczemele precum și alte leziuni. Ceaiul de mentă poate fi folosit ca apă de gură pentru tratamentul aftelor sau pentru reducerea senzațiilor de greață sau vărsături din timpul sarcinii.

S-a demonstrat că mentolul este de ajutor în vindecarea infecțiilor cauzate de bacterii, ciuperci și virusuri, dar pentru ca sunt disponibile numeroase medicamente antimicrobiene, metonolul nu este, de obicei, prima optiune in tratarea infectiilor grave. Cu toate acestea, capacitatile antibacteriene ale mentolului nu pot fi negate. Numeroase studii au aratat ca vaporii uleiurilor esentiale de menta au capacitatea de a eradica bacteriile responsabile pentru infectiile cu listeria, E.coli, salmonella si altele, potrivit ziuadecj.ro.

Trateaza acneea. Capacitatile astringente, antiseptice si antiinflamatorii ale mentei pot ajuta la ameliorarea acneei, punctelor negre, eruptiilor cutanate si pielii inrosite. Potrivit cercetatorilor, menta are efecte vasodilatatoare care pot ajuta la reducerea frecventei durerilor de cap. Menta este cunoscuta ca un insecticid natural si poate ucide paduchii. 

Combate sinuzita si racelile. Menta are proprietati decongestionante, expectorante si antivirale. Menta poate ajuta la calmarea durerilor din gat si usureaza tusea uscata si congestia nazala. Pentru congestie nazala, sinuzita, gripa si astm brosnhic, beti ceai de menta si inhalati vaporii acestuia. Pentru tusea uscata beti ceai de menta si masati zona pieptului cu ulei de menta, deoarece mentolul are proprietatea de a subtia mucusul, de a lubrifia tractul respirator si ajuta la expectorarea mucusului din plamani si bronhii.

Amelioreaza simptomele de stres si anxietate. Studiile recente au demonstrat ca aromoterapia cu ulei de menta poate ajuta la tratarea anxietatii, stresului si dezechilibrele emotionala. In timpul aromoterapiei puteti asculta muzica de relaxare pentru ca tratamentul sa fie si mai eficient.

 

Mai multe articole despre:
boli plantă afecţiuni mentă