Realitatea.net
MENIU

Planta supranumită "energia verde". Se cultivă și în ghivece și nu ar trebui să-ți lipsească din casă

Planta care te umple de energie. Este supranumită "energia verde". Este prezentă în aproape toate grădinile și poate fi cultivată și în ghivece. Trebuie neapărat să o ai și tu în casă.

Menta, beneficii

Dacă nu aveți mentă în grădină, această plantă nu ar trebui să vă lipsească, chiar dacă o plantați într-un colțișor unde pătrunde soarele sau este umbră parțial. Astfel, de primăvara până toamna târziu o veți avea la îndemână și vă veți putea bucura de beneficiile acesteia. Iar în anul următor va răsări din nou și se va înmulți pe an ce trece.

Planta care ajută memoria. Este considerată planta minților lucide. O folosești și tu în bucătărie, dar sigur nu știai câte beneficii are pentru sănătate

Menta, după denumirea sa științifică Mentha piperata, se mai numește și explozia de energie verde”. Asta datorită proprietăților sale de a energiza. Astfel, în cazul în care vă simțiți sleiți de putere și vlagă, un ceai de mentă, amestecată cu puțin busuioc, vă poate revigora și reda energia de care aveți nevoie. Și în amestec cu ceaiul verde constituie, de asemenea, un energizant excelent.

În combinație cu rozmarinul este un excelent tonic pentru creier, vă va ajuta la memorare, sporind capacitatea de memorare, întărind memoria și ascuțind gândirea. Poate fi consumată cu succes în perioadele de examene sau cu efort psihic intens.

Menta poate fi consumată și adăugată în salatele de legume, le va da acestora o aromă plăcută, cu iz mediteraneean.

Întrebuințări medicinale

Este bine cunoscut efectul ceaiului de mentă în cazul balonării și al problemelor digestive. Este în astfel de situații remediul natural cel mai la îndemâna oricui. Are efecte antispasmodice și ajută mușchii să se relaxeze. Reduce crampele și spasmele stomacale.

Planta care ține răul la distanță. Folosită în ritualurile de magie, este, de fapt, cel mai puternic remediu pentru calmarea stărilor de nervozitate

Același ceai de mentă se recomandă și în cazul senzațiilor de vomă. Ceaiul va calma imediat aceste senzații neplăcute, de asemenea, și migrenele. Un simplu ceai de mentă poate face minuni, de îndată ce l-ați consumat, în cazul anumitor tipuri de migrene și, în special, al durerilor de cap provocate de sinuzită. În astfel de cazuri fitoterapeuții recomandă și inhalațiile cu mentă. Acestea sunt extrem de eficiente pentru calmarea durerii și desfundarea sinusurilor.

Efectele analgezice ale mentei se recomandă și în cazul înțepăturilor de albine, a durerilor de dinți sau în cazul arsurilor. În aceste situații puteți prepara o emulsie din miere și ulei esențial de mentă, vreo 2 picături, amestecate cu 2 linguri de miere și se aplică direct pe arsură. Menta va avea efect de răcorire în timp ce mierea reprezintă un pansament steril excelent în cazul arsurilor.

Pentru durerile provocate de indigestie, un ceai din amestec de mentă cu flori de mușețel va constitui remediul perfect, conform fitoterapeuților.

Planta supremă pentru relaxare. Îți conferă un somn odihntor și induce o stare de calm. Sigur nu știai că are atât de multe beneficii

În zilele călduroase puteți prepara o limonadă foarte aromată în care trebuie să adăugați neapărat câteva frunze de mentă, pentru un plus de savoare și de răcorire.

Menta conține numeroase minerale și nutrienți precum: magneziul, calciul și potasiul. Așadar, nu ezitați să o folosiți cât mai des și să o introduceți în alimentația de zi cu zi, fie sub formă de ceai, fie adăugată în salatele de legume sau fructe.

 

Mai multe articole despre:
plante menta plante medicinale sanatate