MENIU

Planta care stopează căderea părului și stimulează creșterea acestuia. Beneficiile sale nu se opresc aici

Planta care stopează căderea părului, totodată stimulează creșterea acestuia, dar are și numeroase alte beneficii. 

Rozmarinul, benefic contra caderii parului

Infuzia de rozmarin este benefică în cazul căderii părului, astfel clătiți-vă părul cu această infuzie de fiecare dată după ce vă spălați pe cap. Face bine scalpului și rădăcinii părului și nu veți mai avea probleme cu căderea lui.
 
Rozmarinul are o puternică acțiune antiseptică și antiinflamatoare datorită numeroaselor uleiuri volatile, acid fenolic și flavonoide pe care le conține. Este un tonic cerebral legendar, care îmbunătățește memoria și stimulează concentrarea. Sub formă de infuzie, adică ceaiul de rozmarin este și un foarte bun energizant, pentru că stimulează absorbția de oxigen în celule, în special combinat cu cimbrul, susțin fitoterapeuții. Îndulciți cu miere și puteți adăuga lămâie după gust.

Planta care ajută memoria. Este considerată planta minților lucide. O folosești și tu în bucătărie, dar sigur nu știai câte beneficii are pentru sănătate

 
Rozmarinul este indicat și în cazul circulației sangvine deficitare și a tensiunii arteriale scăzute, dar și a depresiilor ușoare. Este cunoscut și ca un bun stimulent al sistemului circulator. Datorită unei substanțe numită rozmaricină este un bun antioxidant și ajută la tratarea inflamațiilor, precum cele articulare, dar și a artritei.

Benefic pentru tratarea varicelor

Rozmarinul stimulează circulația sangvină și, prin urmare, poate fi util pentru tratarea venelor varicoase.

Această plantă, rozmarinul, conține acizi rozmarini și polifenoli vegetali care protejează țesuturile de deteriorarea provocată de radicalii liberi. De asemenea, conține acid ursolic care întărește capilarele.

Luați apoi zece frunze de dafin și rupeți-le în bucăți mici, peste frunzele de rozmarin. Frunza de dafin este un antiseptic natural care are proprietăți antiinflamatorii și are efect analgezic. Frunza de dafin ajută la îmbunătățirea imunității și la calmarea nervilor, tratarea venelor varicoase și durerile musculare.

Peste aceste frunze turnați 200 ml de ulei de măsline dar, de asemenea, puteți folosi și ulei de floarea-soarelui.

Apoi borcanul se pune la bain-marie, adică într-un vas cu apă în care ați așezat un prosop de bucătărie, și se pune la foc mic să dea în fiert. După ce a clocotit scoateți borcanul și amestecați.

Ceai recomandat pentru subțierea sângelui

Puneți într-o cratiță două-trei bețe de scorțișoară și patru crenguțe de rozmarin. Peste ele adăugați 500 ml de apă și puneți la foc mic timp de zece minute. O cană de ceai de rozmarin și scorțițoară, pe zi, ajută la subțierea sângelui și, implicit, la o circulație sangvină mai bună și, de asemenea, te poate scăpa de varice.

Mai multe articole despre:
rozmarinul planta sanatate terapii