MENIU

PLANTA care ar putea ÎNVINGE CANCERUL, descoperită de cercetătorii români

Extractul de Agrimonia Eupatoria poate învinge cancerul

Extractul de Agrimonia Eupatoria, cunoscută sub denumirea de turiţa mare, poate stopa multiplicarea celulelor canceroase. Efectul acestuia a fost descoperit de specialiştii de la Centrul de cercetări biologice Jibou din judeţul Sălaj.

Este vorba de o plantă cu frunze păroase pe faţa interioară, cu flori galben-aurii şi cu fructe cu ghimpi mici la bază, răspândită de la câmpie şi până la etajul montan, în fâneţe şi poieni umede, în tufărişuri şi luminişuri, la margini de păduri şi drumuri, în locuri cu umiditate mare. Înfloreşte din iulie şi până în luna septembrie, scrie magazinsalajean.ro.

"Vrem să descoperim acele plante care au efect asupra celulei canceroase pentru a avea un tratament asupra cancerului direct şi ţintit pentru a nu distruge celula normală. Până acum am studiat efectele a două plante, Angelica şi Agrimonia Eupatoria, separat. Un efect l-am observat la Agrimonia şi anume că extrasul din această plantă se manifestă ca un citostatic, mai exact inhibă multiplicarea exagerată a celulelor canceroase", a explicat Cosmin Sicora, directorul Centrului de cercetări.

Conform spuselor sale, descoperirea a fost făcută prin intermediul unui proiect de cercetare demarat în urmă cu aproximativ trei ani, finanţat din fonduri proprii.