MENIU

Plângere penală pentru abuz în serviciu la Ministerul Sănătății! Prejudiciu de 10 milioane de euro!

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus, marți, plângere penală la DNA în legătură cu achiziția vaccinului antigripal făcută de Ministerul Sănătății.

”Astăzi, așa cum am promis, depun plângere penală pentru abuz în serviciu și neglijență în serviciu împotriva unor funcționari din Ministerul Sănătății condus de către Sorina Pintea.

Motivul, peste 8 milioane de doze de vaccin antigripal au fost achiziționate cu grava încălcare a legii.

Prejudiciul estimat este de peste 10 milioane de euro!”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR solicită DNA să cerceteze și modul în care a fost organizat concursul pentru ocuparea postului de director general al Direcției Generale de Asistență Medicală din Ministerul Sănătății, responsabilă de achiziția vaccinului. Ungureanu precizează că Amalia Șerban a ocupat prin concurs acest post în mandatul de ministru al Sorinei Pintea, după ce a fost demisă din această funcție în perioada în care ministru era Florian Bodog.

Ministerul Sănătăţii, a achiziţionat un vaccin care nu corespunde cu cerinţele din caietul de sarcini! Mai precis, în loc să achiziţioneaze un vaccin care să poată fi administrat grupelor de vârstă 6 luni - 64 ani, aşa cum este recomandat de OMS şi cerut prin caietul de sarcini, Ministerul Sănătăţii condus de doamna Pintea, a cumpărat un vaccin care se poate administra doar persoanelor de la 3 ani în sus... Această achiziţie a fost realizată cu grava încălcare încălcarea legii şi cu tăcerea complice a doamnei ministru, Sorina Pintea. Direcţia Generală de Asistenţă Medicală din Ministerul Sănătăţii este responsabilă direct de această gravă eroare”, acuză Ungureanu.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat că, în acest caz, Comisia de evaluare a procedat oarecum corect şi că s-a făcut o economie de 22 milioane de lei: ”Comisia de evaluare a procedat oarecum corect. S-a făcut o economie de 22 milioane de lei, astfel încât nu s-au cumpărat 1.500.000 de vaccinuri cu 45 de lei, s-au cumpărat 1.490.000 de vaccinuri cu 41 de lei şi 10.000 de vaccinuri cu 45 de lei, ca să fiu foarte clară”.

Mai multe articole despre:
null