MENIU

Plângere penală împotriva premierului Mihai Tudose

Tatăl unei fetiţe a depus la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) o plângere penală contra primului-ministru al României, Mihai Tudose. Părintele îi impută premierului mai multe lucruri, dar mai ales legea "draconică" privind vaccinarea obligatorie.

La data de 26 octombrie 2017 a fost depusă la DNA – Direcția Națională Anticorupție o plângere penală contra primului-ministru al României, pentru săvârșirea infracțiunilor de incitare la ură sau discriminare a unei categorii de persoane, prevăzută de art. 369 NCP; purtare abuzivă, prevăzută de art. 269, alin. 1) NCP; fals în declarații, prevăzut de art. 326 NCP; comunicare de informații false, prevăzută de art. 404 NCP și fapte asimilate faptelor de corupție, prevăzută de art. 13 din Legea 78/2000, scrie ortodoxinfo.ro

Plângerea a fost depusă de Chirilă Gh. Mihai-Silviu, din localitatea Tașca, județul Neamț, tatăl unei fetiţe. Bărbatul reclamă faptul că în vara acestui an, în perioada iunie-august, primul-ministru al României a promovat în ședințele de guvern ideea că în țară există o epidemie de rujeolă cu consecințe catastrofale pentru sănătatea populației, urmărind prin aceasta, după cum s-a văzut din acțiunile ulterioare, condamnarea publică a părinților care refuză vaccinarea obligatorie a copiilor lor și impunerea în conștiința publică a necesității unei legi draconice care să permită vaccinarea obligatorie și pedepsirea părinților care se opun acesteia.

Ce spune legea

Reamintim că Legea Vaccinării prevede că în cazul vaccinurilor obligatorii consimţământul pentru imunizare se prezumă ca fiind dat, iar sancţiunile pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor merg de la avertisment şi până la amenzi de 10.000 de lei.

De asemenea, Legea vaccinării în forma în care a trecut de Senat mai arată că la înscrierea în unităţile de învăţământ va fi solicitată o adeverinţă care să ateste efectuarea vaccinurilor, iar în cazul în care schema nu este completă, este obligatoriu ca în maximum un an copiii să fie imunizaţi.

Reclamantul nu se opune vaccinării

Mihai-Silviu Chirilă a precizat că nu se opune vaccinării în general, ci obligativității vaccinării cu actualele vaccinuri. Plângerea penală a fost primită și înregistrată la Direcția Națională Anticorupție la data de 30.10.2017. (vezi recipisa de la Poșta Română din imaginea de mai jos)