MENIU

Plaja pe care tot apar oase umane. Care este motivul acestor incidente sinistre

Plaja pe care tot apar oase umane. Foto: Captură video

Pe o plajă aparent idilică din sudul Ţării Galilor, localnicii şi turiştii se confruntă frecvent cu descoperiri macabre - oase umane îngropate în nisip. Aceste incidente sinistre au înspăimântat comunitatea locală şi au ridicat întrebări îngrijorătoare în rândul vizitatorilor. 

O plimbare relaxantă de-a lungul plajei este un lucru de care mulți dintre noi se bucură. Dar ce se întâmplă dacă dai peste rămășițe umane antice?

Este ceea ce i s-a întâmplat lui Christopher Rees, din Bridgend, în timp ce își plimba câinele la Dunraven Bay, în Vale of Glamorgan, în octombrie anul trecut.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani se afla împreună cu fiul său de șapte ani, Dylan, când a văzut o parte dintr-un os care ieșea din nisip, scrie bbc.com.

"Lui Dylan îi place să învețe despre istorie și să meargă la muzee, așa că a fost încântat să vadă ce era", a declarat Christopher.

Dylan a crezut inițial că oasele erau "un dinozaur", iar ei au cărat o parte din ceea ce au găsit înapoi în mașină pentru a le duce acasă.

Dar când Dylan a ajuns acasă și și-a arătat cu mândrie descoperirile, mama lui - Sophie - a devenit suspicioasă.

”Ea a spus: "arată ca niște oase umane", iar la început nu m-am gândit prea mult la asta, deoarece am crezut că ar putea fi un os de animal, dar apoi am început să mă îndoiesc", a spus Christopher.

"Sora mea are câțiva prieteni care sunt doctori și veterinari. Așa că discuția de grup era în plină desfășurare și abia câteva zile mai târziu, în timpul cinei de duminică, am vorbit cu ea și mi-a spus "da, arată ca un os uman".

Cel mai vestit bucătar din lume a dat verdictul: Acestea sunt cele mai bune 3 feluri de mâncare de pe planetă. Unde le găsești

A fost momentul în care Christopher a sunat la poliție și le-a explicat totul.

"Am intrat în panică. Mă gândeam \"în ce m-am băgat? Le-am explicat totul polițiștilor și unde l-am găsit."

Poliția din sudul Țării Galilor a izolat zona pentru câteva zile, timp în care a cercetat descoperirea.

Câteva săptămâni mai târziu, ofițerii au confirmat că ceea ce descoperiseră Christopher și Dylan erau rămășițe antice.

"I-am spus lui Dylan și i s-a părut foarte tare", a spus Christopher.

Nu este prima dată când sunt descoperite rămășițe antice de-a lungul acestei porțiuni de coastă.

La începutul acestei luni, rămășițe umane vechi de secole au fost găsite pe aceeași plajă după ce un zid antic s-a prăbușit.

Oasele au fost trimise pentru analize, dar experții au sugerat că ar putea proveni de la victime ale naufragiilor din secolele 16, 17 și, posibil, 18.

Istoricul Graham Loveluck-Edwards a declarat că mai există două posibilități.

"Știm că, în perioada preistorică, oamenii din zonă își îngropau adesea morții în peșteri. Avem un exemplu în acest sens la Paviland, pe Gower", a spus el.

Înșelătoria de pe WhatsApp care te poate lăsa fără bani în cont: „Mi s-a stricat/Mi-am pierdut telefonul”

"De asemenea, avem dovezi arheologice ale unei bătălii crâncene care a avut loc în apropiere în secolul I".

Dar Loveluck-Edwards a declarat că teoria naufragiului este cea mai probabilă explicație.

Claudine Gerrard, de la Heneb, The Trust for Welsh Archaeology, a fost de acord.

"Rămășițele umane erau adesea aduse la țărm în urma unor naufragii și erau îngropate în cel mai apropiat loc disponibil", a spus ea, adăugând că datele ar putea varia de la preistoric la modern.

Numeroase descoperiri arheologice au fost făcute de-a lungul coastei Vale of Glamorgan, inclusiv structuri preistorice și din Epoca Fierului, precum și rămășițe de naufragii.

În 2019, rămășițele scheletice a cel puțin șase persoane, despre care se crede că ar fi fost victime ale unui naufragiu, au fost găsite pe plaja Cwm Nash, care se află la doar câțiva kilometri de Dunraven Bay.

În 2014, arheologii au descoperit două oase de picior uman pe o stâncă, tot la Cwm Nash.

Cum faci diferența între brânza din lapte și cea contrafăcută, plină de margarină

Mai multe articole despre:
plaja oase oase umane tara galilor turisti