MENIU

Plăcinte ultrarapide „poale-n-brâu” la tigaie, în 30 de minute - Secretul pe care nimeni nu-l dezvăluie

Plăcinte ultrarapide „poale-n-brâu” la tigaie, în 30 de minute - Secretul pe care nimeni nu-l dezvăluie

O rețetă perfectă pentru oamenii ocupați în aceste zile. Este nevoie doar de câteva ingrediente pe care le avem în casă, nimic pretențios, și se prepară foarte rapid.

Ingrediente pentru aluat

1-2 ouă

1 cană de lapte bătut

1 lingură de ulei

un vârf de sare

praf de copt (1 pliculeț)

făină - se pornește de la 2 căni, apoi se adaugă „cât cuprinde”, pentru a se putea frământa aluatul

Important! Aluatul se taie în câte bucăți dorești și se întinde în foi rotunde (sau pătrate, dacă vă este mai ușor). Foile nu trebuie să fie groase.

După ce se pune din umplutura pe care ai ales-o pe fiecare foaie, se împachetează ca la tradiționalele plăcinte poale-n brâu. Se pliază sub forma unui plic întors. Se iau marginile și se duc spre centrul foii, astfel încât să nu iasă umplutura.

Se pun în tigaia cu ulei încins și se lasă aproximativ 3 minute pe fiecare parte, la foc mic. Se prăjesc destul de repede, mai ales că foile nu sunt prea groase.

Ingrediente pentru umplutură

Ca ingrediente pentru umplutură puteți folosi ce doriți și aveți deja în casă. O listă cu posibilele umpluturi este, practic, nesfârșită. Aveți liber la improvizat.

Mai jos sunt câteva variante.  

Cel mai bine merge brânza cu mărar. Dar se poate pune și spanac cu brânză și puțin piper sau dovlecel ras (crud) cu brânză sau dovleac sau doar brânză simplă sărată (de vaci sau telemea).

Se poate pune și umplutură dulce, cu mere și scorțișoară și puțină nucă sau brânză dulce și cu stafide sau dovleac, cu zahăr. (Pe cele cu umplutură dulce le puteți pudra puțin cu zahăr când sunt gata).