MENIU

Pizzerie din Sectorul 4, închisă temporar după descoperirea unor nereguli grave de igienă. Condițiile insalubre în care se preparau pizza

O pizzerie din Sectorul 4 al Capitalei a fost închisă temporar și amendată cu 20.000 de lei de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) după ce au descoperit o serie de deficiențe alarmante. Inspectorii au găsit o serie de nereguli, inclusiv lipsa autorizației de funcționare, condiții de igienă precare și echipamente de aer condiționat extrem de murdare.

Ce au transmis inspectorii ANPC

Conform informațiilor transmise marți de ANPC, echipele de control de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Sector 4 (CPCS 4) au efectuat o inspecție la unitatea de alimentație publică administrată de Zest Food SRL, situată în Sectorul 4 al Bucureștiului. În urma verificărilor, inspectorii au decis oprirea temporară a activității unității și aplicarea unei amenzi de 20.000 de lei din cauza multiplelor nereguli constatate.

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a subliniat gravitatea situației: „Scuzele operatorilor economici în astfel de cazuri absolut intolerabile nu au nicio valoare. Rămânem fermi în controlul prestatorilor de servicii care, în căutarea unui profit rapid, pun în pericol sănătatea și siguranța consumatorilor.”

Condiții de igienă inacceptabile

În timpul controalelor, echipele ANPC au descoperit condiții de igienă extrem de precare în spațiul de producție situat la subsolul imobilului. Printre problemele identificate se numără un tavan cu izolație din vată de sticlă expusă, vopsea exfoliată și acumulări de praf. Aparatele de aer condiționat aveau sitele de filtrare pline de praf și impurități, iar aerul condiționat era viciat și avea un miros neplăcut.

Mai grav, holul de tranzit al spațiului de producție era conectat la o zonă în care se afla un bazin de colectare a apelor menajere, care emana un miros puternic de amoniac. În plus, nu exista un spațiu adecvat pentru depozitarea ambalajelor de transport și substanțele de curățenie erau amplasate direct pe fluxul de producție.

Printre alte deficiențe identificate se numără lipsa echipamentelor de protecție pentru angajați, utilizarea preparatelor fără etichetare corespunzătoare și nerespectarea regimului de temperatură pentru depozitarea alimentelor. De asemenea, pizzeria nu avea autorizație de funcționare emisă de Primăria Sectorului 4.

Controalele s-au desfășurat în colaborare cu Poliția Locală a Sectorului 4, iar autoritățile continuă să monitorizeze situația pentru a se asigura că toate deficiențele sunt corectate înainte de reluarea activității unității.