MENIU

Pink Floyd și-a vândut drepturile asupra muzicii. Suma uriașă primită de legendara formație

Legendara formație britanică și-a vândut toate drepturile muzicale către Sony pentru 400 de milioane de dolari, aproximativ 300 de milioane de lire sterline.  Acordul îi oferă Sony Music control asupra numelui și imaginii trupei rock, precum și asupra catalogului muzical impresionant.

Potrivit Financial Times, această înțelegere va permite Sony să permită folosirea muzicii Pink Floyd în orice scopuri dorește, de la filme până la reclame sau jocuri pe calculator, însă drepturile de autor pentru compunerea melodiilor vor ajunge tot în conturile membrilor originali.

Tranzacția s-a încheiat după mai bine de doi ani de negocieri pentru discografia legendarei formații britanice, pe fondul conflictului ireconciliabil între cei doi lideri informali, Roger Watters și David Gilmour.

Pink Floyd nu este primul nume mare care profită de discografia lor extinsă, alăturându-se unor oameni ca David Bowie, Bob Dylan și (posibil) chiar și Noel Gallagher din Oasis, scrie metro.uk.

Formația Queen și-a vândut catalogul cu 1,27 miliarde de dolari (1 miliard de lire sterline) este cea mai mare înregistrată, pe locurile următoare fiind Bruce Springsteen și Bob Dylan, cu câte 500 de milioane de dolari.

Mai multe articole despre:
pink floyd vanzare discuri drepturi